Након Бањалуке РТ нападнут и у Палестини

У Палестини су специјалне израелске снаге безбедности упале у просторије дописништва РТ у граду Рамала.

Република Српска 23.06.2014 | 20:35
Након Бањалуке РТ нападнут и у Палестини

Специјалци су разбили врата, изломили намештај и извршили насилно одузимање рачунарске и комуникационе опреме, видео архива, документације, као и личних ствари запослених. Поред допсиништва РТ, на мети упада изрелских снага безбедности су биле и редакције других палестинских и арапских медија, које се налазе у истој згради.

Дописник РТ Јафа Стети је изјавила да су просторије после упада видно оштећене, да је прекинута интернет комуникација, одузет видео архив.


Врата на дописништву су уништена, а на варварски начин су одузети рачунари, хард дискови и комуникациона опрема.

По информацијама РТ, Израелска војска је обавестила канал РТ, да он није био мета напада већ компанија Палмедиа, која сарађује са покретом Хамас.


Идентична ситуација се догодила у Бањалуци 2006. године када је антитерористичка јединица МУП-а РС насилно упала у дописништво РТ и однела комплетну опрему, видео архив, рачунаре, дискове и документацију.


Одузета је и документација Српско-Руског братства „Мост“. Изговор за варварски упад је био „вођење разговора дописништва РТ путем интернета“. У то време, политички врх Републике Српске је био антируски, а налог за упад специјалне јединице у допсиништво РТ у Бањалуци је дао тадашњи министар МУП РС, Станислав Чађо.

Исти министар је водио нелегалну истрагу против особа које су штампале и носиле портрете Владимира Путина у Бањалуци. Подршку том нелегалном чину су дали Жељко Копања, власник таблоида „Фокус“ , Драгомир Бабић, руководилац америчке НВО и власник јаве куће у Бањалуци. Директор допсиништва РТ је тада одведен у притвор, али је пуштен после реакције Комитета за Безбедност Државне Думе РФ.

Данашња политички врх РС жели отварање канала РТ на руском језику у Бањалуци, али РТ то не жели да учини јер опрема која је одузета током упада 2006. године се води као „изгорела у пожару у Бањалучком суду“.


РТ има сазнања, да је опрема и документација прослеђена западним менторима, где се и сада налази.

РТ је и поред таквих напада, ипак успела да постане најгледанија страна информативна телевизија у Републици Српској, као и на Балкану.

Аутор: Александар Лукин

Извор: www.восток.рс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Никола

23.06.2014 11:50

Ето ста је до скора радила ненародна власт у Бањалуци. Затварали РТ,а данас се заклињу у њих и Путина,наравно,само до избора!? Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

23.06.2014 12:48

Враћамо се у еру Јамес Бонда и хладноратовске шпијунаже. Не би их претресали да немају индиције а Израел и Америка ко два прста руке. Требали би зват Додика да им да који савјет пошто је добар са Русима!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

23.06.2014 13:26

2006 Додик је био за НАТО,зато је прогањао Русе у Бањалуци и телевизију РТ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

23.06.2014 14:07

Ја колико знам 2006. године председник је био Драган Чавић и СДС, а не Додик. Откуд сад да је и за ово Додик крив? Инаце, зар није Додик тај који тези ка томе да Руски јузни ток продје кроз Републику Српску, док друга страна говори да су против тога? Ја стварно не знам ко вас плаца да писете овако и да остављате овакве коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.06.2014 14:11

за "Ненад" Одлицно ти знас да је твој водја Милорад Додик узео власт у фебруару 2006 и да је тада министар био,а тако и писе у тексту Станислав Цадјо,али се свјесно правис луд,мислеци да је народ кратке памети и да не зна које био Милорад Додик,а и ти јадан са њим!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

23.06.2014 15:30

Руска Телевизија у Републици Српској је у реду, али брате зелена боја у позадини боде оћи. Штета што није црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

супер хик

23.06.2014 18:10

Па ко да ми ста знацимо Русима и НАТО, па ми смо толико мали да се не видимо на карти свијета.Па код њих мјесна заједница има висе становника него цитава РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

23.06.2014 18:30

НЕНАДЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ОЗБИЉАН КАД ПРИЧАШ О 2006-СТОЈ ПА ТО ЈЕ УПРАВО ДОДИК УРАДИО ДА ПРИКАЖЕ ЧАВИЋА НЕСПОСОБНИМ ДОДИК ЈЕ ОПЕТ КРАМАК...ДзАБА ГА БРАНИШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

23.06.2014 19:48

Несто мора бити и зелено.

ОДГОВОРИТЕ