Бивши запослени у Влади оптужени за фалсификовање

Против два бивша запослена у Влади Брчко дистрикта Основни суд је потврдио оптужнице због сумње да су набавили и приликом запошљавања употријебили фалсификована свједочанства о завршеној средњој школи.

 

Република Српска 23.06.2014 | 13:46
Бивши запослени у Влади оптужени за фалсификовање

Оптужница Тужилаштва дистрикта терети лице са иницијалима З.К. (40) да је као доказ о завршеном средњем образовању предао овјерену копију фалсификоване дипломе машинског техничара за чијег издаваоца је назначена Мјешовита средња школа Сребреник, док се лицу чији су иницијали М.Х. (38) из Одјељења за јавну безбједност ставља на терет употреба фалсификоване дипломе издате у Техничкој школи "Коста Абрашевић" у Шапцу.

Секретар брчанског Тужилаштва Самир Бегановић изјавио је да током провјера по пријавама надлежних служби ова правосудна институција утврдила да назначене образовне установе нису издале наведене јавне исправе.

Он је напоменуо да се оптужени М.Х. терети и да је на основу лажне дипломе прибавио рјешење о  нострификацији иностране школске исправе.

"Тужилаштво је током истраге прикупило довољно доказа за основану сумњу да су оптужени починили кривично дјело фалсификовање исправе и кривично дјело овјеравање неистинитог садржаја", истакао је Бегановић.


Од почетка године Тужилаштво дистрикта Брчко је за употребу фалсификованих докумената о школској спреми у локалним органима јавне управе оптужило укупно девет лица, теретећи их за фалсификовање исправе и друга кривична дјела против правног саобраћаја.

Бегановић је напоменуо да се у фази истраге налази још седам истоврсних предмета, од укупно 23 колико их је, према пријавама Владиних служби, отворено средином прошле и почетком ове године.

 

Коментари / 0

Оставите коментар