Јадран скуп и за Русе

Руса ће овог лета, ипак, бити мање на Црногорском приморју него лане. И то између 20 и 25 процената - уверен је председник Одбора за туризам Привредне коморе Црне Горе, Драган Иванчевић.

Путовања 23.06.2014 | 11:44
Јадран скуп и за Русе

Овај познати туристички радник своја предвиђања не везује за политику и апел руског председника Владимира Путина упућен Русима да летују на Криму.

- Тај позив је и логичан и легитиман, истиче Иванчевић. - Проблем лежи на другој страни: руска рубља је девалвирала за 25 одсто и постали смо скупа дестинација за Русе.

Челници црногорског туризма додатним промоцијама у земљама источне Европе настоје да колико-

-толико поправе стање. Настоје да анимирају потенцијалне туристе из Белорусије, Азербејџана и других земаља да крену ка југу Црне Горе.

Драган Иванчевић верује да се нешто спектакуларно неће догодити, али да се очекује помоћ Националне туристичке организације и авио-компанија, како би се повећао долазак са других подручја.

Као једна од могућности да се у кратком времену ствари промене набоље, помиње се корекција цена. Такав предлог чује се, истина, незванично. Он ће пре свега бити "примењен" у приватном смештају, који ће бити највише погођен јер су и Руси и Срби ранијих сезона највише користили приватне собе и апартмане. Већ сада неки тврде да ће цена кревета пасти и до пет евра у односу на прошлу годину. А то значи да ће он коштати од 6 до 10 евра на најатрактивнијој Будванској ривијери.

Коментари / 0

Оставите коментар