Путин до избора - Нато послије

Помпезно је најављен велики састанак са Владимиром Путином, и то ни мање ни више него за три мјесеца.

Република Српска 22.06.2014 | 17:36
Путин до избора - Нато послије

Откривен је први споменик великом руском цару Николају другом у једној, како рече Путинов помоћник, европској земљи. Можда је управо он наслутио оно што се ради иза кулиса.

На мала врата Босна и Херцеговина се пење степеницама НАТО пакта. Док предсједник Републике проруски маше поруком српском народу да ће искључиво од њихове воље на референдуму зависити хоће ли Српска завршити у рукама НАТО савјета, СНСД – ова узданица на бх нивоу и предсједница НАТО координационог тима не крије жељу да БиХ одмах уђе у НАТО.

„Ја не кријем своју личну приврженост томе да Босна и Херцеговина постане пуноправна чланица НАТО–а,  наше комшије као што је Хрватска у потпуности је чланица, ми у оквиру програма Ајзек функционишемо у оквиру НАТО–а, ево видимо шта се дешава у Украјини, и колико је битно да земља припада неком или да је члан или Европске уније или НАТО– а“ , поручила је Ана Тришић - Бабић, предсједник НАТО координационог тима Савјета министара БиХ.

О привржености Бабићеве идеји о уласку у НАТО, говори чињеница да је недавно учествовала на безбједоносном форуму у Братислави, гдје су случајно или не, главне теме биле управо трансформација Европске уније и Нато пакта, али и ситуација у Украјини.

НАТО кородинациони тим на чијем је Бабићева челу основана је након усвајања Закона о одбрани Босне и Херцеговине 2005. године, у којем је члан 84. био јасан по питању уласка БиХ у алијансу. Нико од посланика из Републике Српске није дигао руку и отворено рекао НЕ усвајању овог закона. Војни аналитичари виде тренутне потезе владајућих по питању уласка у НАТО као циклус који ће Републику Српску, ако већ није, довести на руб пропасти.

„Пошто је то врла агресивна и непринципијелна организација, организација која бескрупулозно напада, она је своје интересовање покренула према двије сфере у Републици Српској. Прва сфера су одређене политичке партије којима заврћу уши, и мишиће, и дају им на кашичицу нешто што им дају“, тврди Гостимир Поповић, војни аналитичар. 

 А на уласку у НАТО се ради толико дуго колико се прича и о референдуму. Још 2006. године је Небојша
Радмановић дао своју сагласност на НАТО – ов програм, одакле је и потекла одлука о његовом прихватању у Предсједништву Босне и Херцеговине. Само три године касније тадашњи предсједавајући Предсједништва, Жељко Комшић је предао захтјев за акциони план за чланство у НАТО пакт. 

Све се радило без пуно медијске пажње. Из Србског народног покрета „Избор је наш“ тврде да све треба посматрати са четворо очију, и да политичка порука има два лица. Па тако и прикривање ових активности.

„Може се причати о уласку у НАТО а да се никада не уђе, као и обрнуто, може да се не говори о уласку у НАТО, а изненада да се уђе у НАТО. Ја просто не могу да вјерујем да се конкретно ради на уласку у НАТО, и да ће се то десити, уколико се не дај Боже наши политичари одлуче на тако нешто, ја сам убијеђен да ће та влада пасти у року од 48 сати“, поручује Дане Чанковић, предсједник СНП "Избор је наш".

Већина српског народа, с обзиром на искуство са овом алијансом, није за улазак у НАТО. Тога је изгледа свјестан и Милорад Додик, па му је пред изборе главни кец у рукаву управо референдум. И тако док с једне стране, најављује посјета Владимиру Путину, с друге стране, према незваничним информацијама, Милорад Додик покушава да путем бившег америчког амбасадора у Србији и Хрватској, Монтгомерија, уговори састанак са Џозефом Бајденом, америчким потпредсједником. Незванично, чак и по цијену уласка у НАТО. 

БН ТВ


 

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

xxл

22.06.2014 15:49

Милорад Додик се изгубио у својим лажима и обманама, да је и себе слагао и обмануо, тако да више не зна ни шта стварно и мисли?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

22.06.2014 15:52

РЕФЕРЕНДУМ је био прва велика превара народа коју је по блату вукао 8. година и на крају обесмислио је до краја. Нова превара треба да буде ПУТИН и гласови на Путиновом имену,а послије це те гласове на тацни изруцити НАТО-у.Опасна манипулација народом и изборима.Ово се неце добро заврсити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

22.06.2014 15:54

Додо је родјени дилер.Једно говори,друго мисли, треце ради...То је најгори лопов који се родио у ЕX YУ. Он би продао и родјену мајку само да се испуне његове намјере и зеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО

22.06.2014 16:13

ТАКАВ КАО БАЈА СЕ ВИСЕ НЕ РАДЈА .ПА НИ ОН САМ НЕ ЗНА ГДЈЕ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

22.06.2014 16:19

Свако мало паметан зна да је ово Додикова предизборна игра у коју нико висе не вјерује!? Ста је све тај обецавао,а од тога ниста није урадио,књига би се могла написати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД-љепса СРбска

22.06.2014 16:21

Прецједник зна ста треба и како.Он је нас обилиЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

22.06.2014 16:57

Ста друго реци сем ИЗДАЈНИК НА КУБ! Али има лијека из такве, пуске су ту а и вод је вец спреман! Тако це проци свака НАТО-бараба која се усуди на издају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

22.06.2014 17:21

НАРОДЕ НА УСТАНАК,СКИДАЈ ОВЕ ИДИОТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАХАЛАЦ

22.06.2014 18:00

Хајде додо р а з л и г у.....................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

22.06.2014 18:08

Референдум се помиње само пред изборе.Ово је висе смјесно,ко јос вјерује оваквим прицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АнаЉубљана

22.06.2014 18:28

Гле гле Милокрада... ратегао карту РС и лоповским канџама показује ....а погледајте слику : средњим прстом уперио на неко место на карти!? хахххаааа па знамо сви шта значи употреба средњег прста....е, Милокраде , па то је то.... што показујеш "к..ац"....То ћеш добити од Ната, а од Путина исти тај прст у гузу, да се питаш више пута: јао људи, па ја сам сав шупаљ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

22.06.2014 18:54

Нато довести на руб РС БОЗЕ МЕ САЦУВАЈ ПА ВИ НИСТЕ НОРМАЛНИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

22.06.2014 19:01

Баја је лопов свјетског гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

копања

22.06.2014 19:07

Нико њу ниста није питао.О томе одлуцујем ја и Радмановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

22.06.2014 19:09

милорада ДОДИКА НИКАДА НЕЋЕТЕ СКИНУТИ СА ВЛАСТИ А ПОГОТОВО ЛАЖИ...ЦАР ОСТАЈЕ ЦАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

22.06.2014 19:18

Јесам ја рекао да он још ради за Америку он је ФУШКИЈА ("фушкија" коњски измет) САМО ГА ТАКО МОГУ ОД САДА ЗВАТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

22.06.2014 19:30

Има она народна, ако немозес памтити немој лагат.али дудек зна, да народ не памти све сто он слазе.али ако неко несто и примети да је он лагао, дудек то опет са једним малим обецањем замазе народу оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гузина

22.06.2014 19:50

ја бих да федерација буде у НАТО-у РС у војном блоку са Русијом,несвидјами се никако да је србин у НАТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиција

22.06.2014 19:53

Добро миле преговара са силама он бас мисли да мозе насанкат Цео свет. Ако нас питате нека настави овако

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД за НАТО

22.06.2014 20:14

Све је јасно као дан. Ево шта и дан данас стоји на сајту СНСД-а у "Декларацији о стратешким опредјељењима Републике Српске у систему одбране" Клуба посланика СНСД: т. 2: Додатне гаранције безбједности Босне и Херцеговине требају представљати пријем у Партнерство за мир средином 2004. године, као и захтјев за укључивање и укључивање Босне и Херцеговине у политичко чланство НАТО савеза. т. 3: [БиХ] би као чланица Партнерства за мир и НАТО допринијела војним могућностима Партнерства и НАТО, Босна и Херцеговина ће, под повољним условима и на дужи временски период, понудити успостављање једне или више страних војних база на својој територији. т. 4: Ово се посебно односи на активну улогу коју Босна и Херцеговина треба да има у НАТО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

22.06.2014 20:31

ОН ЈЕ ЉУДУ ИСТИ ШОЈИЋ... ВОЛИ ЛИЈЕПО ДА СЕ ОБЛАЦИ, "ФРЉА" КАДА ПРИЧА... НЕ ГОВОРИ ИСТИНУ... ВОЛИ ПЕВАЉКЕ И ГЛУМИЦЕ.. ВОЛИ ЛУКСУЗ, АВИОНЕ И АУТОМОБИЛЕ.. ВОЛИ ДА ТРОШИ ПАРЕ ОД ПРЕДУЗЕЋЕ, МА ИСИТ ШОЈИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

22.06.2014 20:49

Додик као и увјек лазе и манипулисе српским гласовима а иза свега се крије издаја и укидање РС. Он хоце да изда РС! Народе буди спреман на устанак и да слупамо оним провинцијалцима пицке издајницке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша ЧЧовић

22.06.2014 20:59

Ко лаже тај краде, ко краде тај убија... Додик полако убија овај напаћени народ и руши Репиблику Српску. Само луд и наиван човјек може да повјерује Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неком "рато" неком нато :)

22.06.2014 21:04

Миле лагано пристаје на НАТО у замјену за јос један мандат на власти, толико му треба да би слуцајеви корупције досли у застару, све по закону :) Ипак це његови бити породица са Дедиња једног дана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

22.06.2014 21:22

Ма додик је класицни манипулатор,лопов и криминалац. Надам се да це после избора заврсити у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

22.06.2014 21:30

Додик је обични манипулатор који игра како вјетар дува, народ је коначно прогледао и вог манипулатора шаље у историју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

днК

23.06.2014 13:46

... на првој слици средњаком показује на територију БН. Сумњам да је ово било спонтано! Ниста Милокраде, добити цес пар десетина хиљада средњака из БН за изборе, заузврат.

ОДГОВОРИТЕ