Putin do izbora - Nato poslije

Pompezno je najavljen veliki sastanak sa Vladimirom Putinom, i to ni manje ni više nego za tri mjeseca.

Republika Srpska 22.06.2014 | 17:36
Putin do izbora - Nato poslije

Otkriven je prvi spomenik velikom ruskom caru Nikolaju drugom u jednoj, kako reče Putinov pomoćnik, evropskoj zemlji. Možda je upravo on naslutio ono što se radi iza kulisa.

Na mala vrata Bosna i Hercegovina se penje stepenicama NATO pakta. Dok predsjednik Republike proruski maše porukom srpskom narodu da će isključivo od njihove volje na referendumu zavisiti hoće li Srpska završiti u rukama NATO savjeta, SNSD – ova uzdanica na bh nivou i predsjednica NATO koordinacionog tima ne krije želju da BiH odmah uđe u NATO.

„Ja ne krijem svoju ličnu privrženost tome da Bosna i Hercegovina postane punopravna članica NATO–a,  naše komšije kao što je Hrvatska u potpunosti je članica, mi u okviru programa Ajzek funkcionišemo u okviru NATO–a, evo vidimo šta se dešava u Ukrajini, i koliko je bitno da zemlja pripada nekom ili da je član ili Evropske unije ili NATO– a“ , poručila je Ana Trišić - Babić, predsjednik NATO koordinacionog tima Savjeta ministara BiH.

O privrženosti Babićeve ideji o ulasku u NATO, govori činjenica da je nedavno učestvovala na bezbjedonosnom forumu u Bratislavi, gdje su slučajno ili ne, glavne teme bile upravo transformacija Evropske unije i Nato pakta, ali i situacija u Ukrajini.

NATO korodinacioni tim na čijem je Babićeva čelu osnovana je nakon usvajanja Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine 2005. godine, u kojem je član 84. bio jasan po pitanju ulaska BiH u alijansu. Niko od poslanika iz Republike Srpske nije digao ruku i otvoreno rekao NE usvajanju ovog zakona. Vojni analitičari vide trenutne poteze vladajućih po pitanju ulaska u NATO kao ciklus koji će Republiku Srpsku, ako već nije, dovesti na rub propasti.

„Pošto je to vrla agresivna i neprincipijelna organizacija, organizacija koja beskrupulozno napada, ona je svoje interesovanje pokrenula prema dvije sfere u Republici Srpskoj. Prva sfera su određene političke partije kojima zavrću uši, i mišiće, i daju im na kašičicu nešto što im daju“, tvrdi Gostimir Popović, vojni analitičar. 

 A na ulasku u NATO se radi toliko dugo koliko se priča i o referendumu. Još 2006. godine je Nebojša
Radmanović dao svoju saglasnost na NATO – ov program, odakle je i potekla odluka o njegovom prihvatanju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Samo tri godine kasnije tadašnji predsjedavajući Predsjedništva, Željko Komšić je predao zahtjev za akcioni plan za članstvo u NATO pakt. 

Sve se radilo bez puno medijske pažnje. Iz Srbskog narodnog pokreta „Izbor je naš“ tvrde da sve treba posmatrati sa četvoro očiju, i da politička poruka ima dva lica. Pa tako i prikrivanje ovih aktivnosti.

„Može se pričati o ulasku u NATO a da se nikada ne uđe, kao i obrnuto, može da se ne govori o ulasku u NATO, a iznenada da se uđe u NATO. Ja prosto ne mogu da vjerujem da se konkretno radi na ulasku u NATO, i da će se to desiti, ukoliko se ne daj Bože naši političari odluče na tako nešto, ja sam ubijeđen da će ta vlada pasti u roku od 48 sati“, poručuje Dane Čanković, predsjednik SNP "Izbor je naš".

Većina srpskog naroda, s obzirom na iskustvo sa ovom alijansom, nije za ulazak u NATO. Toga je izgleda svjestan i Milorad Dodik, pa mu je pred izbore glavni kec u rukavu upravo referendum. I tako dok s jedne strane, najavljuje posjeta Vladimiru Putinu, s druge strane, prema nezvaničnim informacijama, Milorad Dodik pokušava da putem bivšeg američkog ambasadora u Srbiji i Hrvatskoj, Montgomerija, ugovori sastanak sa Džozefom Bajdenom, američkim potpredsjednikom. Nezvanično, čak i po cijenu ulaska u NATO. 

BN TV


 

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

xxl

22.06.2014 15:49

Milorad Dodik se izgubio u svojim lažima i obmanama, da je i sebe slagao i obmanuo, tako da više ne zna ni šta stvarno i misli?!

ODGOVORITE
Name

Nikola

22.06.2014 15:52

REFERENDUM je bio prva velika prevara naroda koju je po blatu vukao 8. godina i na kraju obesmislio je do kraja. Nova prevara treba da bude PUTIN i glasovi na Putinovom imenu,a poslije ce te glasove na tacni izruciti NATO-u.Opasna manipulacija narodom i izborima.Ovo se nece dobro zavrsiti!?

ODGOVORITE
Name

Marinko

22.06.2014 15:54

Dodo je rodjeni diler.Jedno govori,drugo misli, trece radi...To je najgori lopov koji se rodio u EX YU. On bi prodao i rodjenu majku samo da se ispune njegove namjere i zelje.

ODGOVORITE
Name

GAVRILO

22.06.2014 16:13

TAKAV KAO BAJA SE VISE NE RADJA .PA NI ON SAM NE ZNA GDJE JE.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

22.06.2014 16:19

Svako malo pametan zna da je ovo Dodikova predizborna igra u koju niko vise ne vjeruje!? Sta je sve taj obecavao,a od toga nista nije uradio,knjiga bi se mogla napisati!

ODGOVORITE
Name

SNSD-lJepsa SRbska

22.06.2014 16:21

Precjednik zna sta treba i kako.On je nas obiliC.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

22.06.2014 16:57

Sta drugo reci sem IZDAJNIK NA KUB! Ali ima lijeka iz takve, puske su tu a i vod je vec spreman! Tako ce proci svaka NATO-baraba koja se usudi na izdaju!

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

22.06.2014 17:21

NARODE NA USTANAK,SKIDAJ OVE IDIOTE!

ODGOVORITE
Name

MAHALAC

22.06.2014 18:00

Hajde dodo r a z l i g u.....................

ODGOVORITE
Name

Stefan

22.06.2014 18:08

Referendum se pominje samo pred izbore.Ovo je vise smjesno,ko jos vjeruje ovakvim pricama!

ODGOVORITE
Name

AnaLjubljana

22.06.2014 18:28

Gle gle Milokrada... rategao kartu RS i lopovskim kandžama pokazuje ....a pogledajte sliku : srednjim prstom uperio na neko mesto na karti!? hahhhaaaa pa znamo svi šta znači upotreba srednjeg prsta....e, Milokrade , pa to je to.... što pokazuješ "k..ac"....To ćeš dobiti od Nata, a od Putina isti taj prst u guzu, da se pitaš više puta: jao ljudi, pa ja sam sav šupalj!!!

ODGOVORITE
Name

axxe

22.06.2014 18:54

Nato dovesti na rub RS BOZE ME SACUVAJ PA VI NISTE NORMALNI!!

ODGOVORITE
Name

pepa

22.06.2014 19:01

Baja je lopov svjetskog glasa.

ODGOVORITE
Name

kopanja

22.06.2014 19:07

Niko nju nista nije pitao.O tome odlucujem ja i Radmanovic.

ODGOVORITE
Name

zoran

22.06.2014 19:09

milorada DODIKA NIKADA NEĆETE SKINUTI SA VLASTI A POGOTOVO LAŽI...CAR OSTAJE CAR

ODGOVORITE
Name

REALAN

22.06.2014 19:18

Jesam ja rekao da on još radi za Ameriku on je FUŠKIJA ("fuškija" konjski izmet) SAMO GA TAKO MOGU OD SADA ZVATI...

ODGOVORITE
Name

Sever

22.06.2014 19:30

Ima ona narodna, ako nemozes pamtiti nemoj lagat.ali dudek zna, da narod ne pamti sve sto on slaze.ali ako neko nesto i primeti da je on lagao, dudek to opet sa jednim malim obecanjem zamaze narodu oci.

ODGOVORITE
Name

guzina

22.06.2014 19:50

ja bih da federacija bude u NATO-u RS u vojnom bloku sa Rusijom,nesvidjami se nikako da je srbin u NATO

ODGOVORITE
Name

opozicija

22.06.2014 19:53

Dobro mile pregovara sa silama on bas misli da moze nasankat Ceo svet. Ako nas pitate neka nastavi ovako

ODGOVORITE
Name

СНСД за НАТО

22.06.2014 20:14

Све је јасно као дан. Ево шта и дан данас стоји на сајту СНСД-а у "Декларацији о стратешким опредјељењима Републике Српске у систему одбране" Клуба посланика СНСД: т. 2: Додатне гаранције безбједности Босне и Херцеговине требају представљати пријем у Партнерство за мир средином 2004. године, као и захтјев за укључивање и укључивање Босне и Херцеговине у политичко чланство НАТО савеза. т. 3: [БиХ] би као чланица Партнерства за мир и НАТО допринијела војним могућностима Партнерства и НАТО, Босна и Херцеговина ће, под повољним условима и на дужи временски период, понудити успостављање једне или више страних војних база на својој територији. т. 4: Ово се посебно односи на активну улогу коју Босна и Херцеговина треба да има у НАТО...

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

22.06.2014 20:31

ON JE LJUDU ISTI ŠOJIĆ... VOLI LIJEPO DA SE OBLACI, "FRLJA" KADA PRIČA... NE GOVORI ISTINU... VOLI PEVALJKE I GLUMICE.. VOLI LUKSUZ, AVIONE I AUTOMOBILE.. VOLI DA TROŠI PARE OD PREDUZEĆE, MA ISIT ŠOJIĆ

ODGOVORITE
Name

hercegovac

22.06.2014 20:49

Dodik kao i uvjek laze i manipulise srpskim glasovima a iza svega se krije izdaja i ukidanje RS. On hoce da izda RS! Narode budi spreman na ustanak i da slupamo onim provincijalcima picke izdajnicke!

ODGOVORITE
Name

Dragiša ČČović

22.06.2014 20:59

Ko laže taj krade, ko krade taj ubija... Dodik polako ubija ovaj napaćeni narod i ruši Repibliku Srpsku. Samo lud i naivan čovjek može da povjeruje Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Nekom "rato" nekom nato :)

22.06.2014 21:04

Mile lagano pristaje na NATO u zamjenu za jos jedan mandat na vlasti, toliko mu treba da bi slucajevi korupcije dosli u zastaru, sve po zakonu :) Ipak ce njegovi biti porodica sa Dedinja jednog dana...

ODGOVORITE
Name

maja

22.06.2014 21:22

Ma dodik je klasicni manipulator,lopov i kriminalac. Nadam se da ce posle izbora zavrsiti u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

вукоје

22.06.2014 21:30

Додик је обични манипулатор који игра како вјетар дува, народ је коначно прогледао и вог манипулатора шаље у историју!

ODGOVORITE
Name

dnK

23.06.2014 13:46

... na prvoj slici srednjakom pokazuje na teritoriju BN. Sumnjam da je ovo bilo spontano! Nista Milokrade, dobiti ces par desetina hiljada srednjaka iz BN za izbore, zauzvrat.

ODGOVORITE