Хуманитарна катастрофа у југоисточној Украјини

Хуманитарна катастрофа у југоисточној Украјини је све гора изјавио је данас замјеник директора руске Федералне миграционе службе Анатолиј Кузњецов, јавила је руска новинска агенција Итар Тас с.

Свијет 22.06.2014 | 17:16
Хуманитарна катастрофа у југоисточној Украјини

"У југоисточној Украјини се одвија хуманитарна катастрофа и има тенденцију наглог раста. Људи бјеже од рата. Неки од њих чекају на промјене и надају се повратку, док су други одлучили да остану ", рекао
је Кузњецов на састанку владине радне групе за одговор на ванредне ситуације.

Од почетка оружаних сукоба,  више од 18.000 становника Украјине је побјегло из   југоисточних региона Луганска и Доњецка и тренутно бораве у руским регионима дуж  украјинско-руске границе а још 2.000 је отишло из других украјинских региона.

У привременим прихватним центрима Русије уточиште је нашло више од 11.200 избјеглих из источне Украјине, од који је више од 2.800 затражило медицинску помоћ по доласку у Русију.

Скоро 3.000 Украјинаца који су побјегли из зоне оружаних сукоба добили су до сада званични статус избјеглица у Русији, потврдио је Кузњецов.

Руске имиграционе власти такође испитују могућност за продужење назначеног привременог боравка избјеглица у регионима гдје је концентрисан главни број украјинских избјеглица.

Коментари / 0

Оставите коментар