Тодорић: Звезда има паре, а резултате не!

Држава би требало да процени да ли јој је Партизан потребан. Нико не може да ме убеди да за четири или пет врхунских клубова у Србији нема новца - каже спортски директор црно-белих.

Кошарка 22.06.2014 | 14:53
Тодорић: Звезда има паре, а резултате не!

Спортски директор кошаркашког клуба Партизан Драган Тодорић оценио је да је нова шампионска титула велика сатисфакција за све у клубу и додао да је сезона успешна, упркос томе што црно-бели можда наредне сезоне неће играти у Евролиги.

Партизан је 13. пут заредом освојио пехар намењен шампиону Србије, пошто је у финалној серији плеј-офа победио највећег ривала Црвену звезду са 3:1.

Одустајањем Цибоне од наступања у најелитнијем европском такмичењу отворила се могућност да Партизан заигра у квалификацијама као домаћин у Београду, али Тодорић верује да су мале шансе да се то деси.

"Нисам сигуран да ће Београд организовати квалификације, поготово ако Црвена звезда оде директно у Евролигу, као што се прича. Нисмо оптерећени том ситуацијом, чекаћемо да видимо какве су замисли Јадранске лиге и УЛЕБ-а, па ћемо се према томе понашати. Моје мишљење је да Београд неће добити организацију. Нисам сигуран да би се Град пријавио да је Звезда обезбедила Евролигу, али волео бих да ме демантују", навео је Тодорић.

Тодорић је нагласио да држава треба да издваја новац за највеће клубове у Србији.

"Држава би требало да процени да ли јој је Партизан потребан, а верујем да ће сада бити још мање новца за клубове. Нико не може да ме убеди да за четири или пет врхунских клубова у Србији нема новца. Једини који нема финансијских проблема је КК Црвена звезда, који је од настанка новог концепта, игра са све већим буџетом и резултат тога је "ништа", рекао је Тодорић.

Он је додао да је комесар за суђење Драган Гогић донео штетне одлуке по Партизан после првог меча финалне серије, због којих су размишљали да одустану од играња.

"Комесар је донео одлуке какве је донео. Желео је да проузрокује нашу реакцију да не играмо и да Звезда узме титулу. У тој ситуацији играчи су преломили да изађу на терен. Касније се десило оно што нико није очекивао, а то је да добијемо три пута у низу", казао је Тодорић.

Тодорић је истакао да верује да ће тренер Душко Вујошевић и следеће сезоне предводити црно-беле.

"Питање да ли остаје је за њега. Верујем да има снаге и воље да наредне сезоне предводи тим. Да није имао снаге не бисмо сада причали о титули. После пораза од Цедевите подигао је екипу на начин који он то најбоље зна и он је један од најзаслужнијих, ако не и највише", закључио је Тодорић.

Тодорић је честитао кошаркашима Црвене звезде на спортској игри и додао да је инцидент из првог меча био у жару борбе, али да је на крају победио спорт.

Коментари / 0

Оставите коментар