Партизан: Како доћи до краја августа?

Жреб у понедељак од 12 часова представљаће увод у нову неизвесност, нове изазове, али и старе амбиције клуба из Хумске.

Фудбал 22.06.2014 | 14:21
Партизан: Како доћи до краја августа?

Два издања Лиге шампиона у претходних 11 година пред сваки нови старт на путу ка елити симпатизерима Партизана и свима у клубу дају огроман елан и наду да баш у сезони у коју се улази може боље и више. Жреб у понедељак од 12 часова представљаће увод у нову неизвесност, нове изазове, али и старе амбиције.

Од тренутка када је Миливоје Ћирковић августовске ноћи 2003. затресао мрежу Шеја Гивена у Њукаслу, Лига шампиона је за клуб из Хумске постала нешто што се сања широм отворених очију. Реприза са идентичним исходом на пенал рулету виђена је 2010. у Бриселу када је Андерлехт у сузама испратио српског шампиона у елитно друштво. Од тада па до данас Партизан је сваког лета улазио у борбу за европски финансијски џекпот, али њега не само да нема, него црно-бели никако од те 2010. да стигну ни до плеј-офа најквалитетнијег европског такмичења.

Као по правилу маштарије о мушеми на централном делу терена у Хумској завршавале су се на раскрсници путева два европска такмичења. Трећи степеник, чији прелазак обезбеђује улазак у Лигу Европе без додатног двомеча био је превисок у последња три покушаја, а у два од три преостала филтера ЛЕ Партизан је само преко норвешког Тромса обезбедио јесен у утешном такмичењу.

Уколико се српски вицешампион дочепа августа имаће доста проблема да из њега и изађе као активан учесник европских такмичења јер у трећем колу га вребају Стеауа, Салцбург, АПОЕЛ, Селтик, Бате, Спарта из Прага, Динамо Загреб и поново Лудогорец. Да подсетимо у последња три лета црно-беле су баш у овом делу сезоне укочили најпре Генк, затим АЕЛ, а прошле године Лудогорец.

Коментари / 0

Оставите коментар