Partizan: Kako doći do kraja avgusta?

Žreb u ponedeljak od 12 časova predstavljaće uvod u novu neizvesnost, nove izazove, ali i stare ambicije kluba iz Humske.

Fudbal 22.06.2014 | 14:21
Partizan: Kako doći do kraja avgusta?

Dva izdanja Lige šampiona u prethodnih 11 godina pred svaki novi start na putu ka eliti simpatizerima Partizana i svima u klubu daju ogroman elan i nadu da baš u sezoni u koju se ulazi može bolje i više. Žreb u ponedeljak od 12 časova predstavljaće uvod u novu neizvesnost, nove izazove, ali i stare ambicije.

Od trenutka kada je Milivoje Ćirković avgustovske noći 2003. zatresao mrežu Šeja Givena u Njukaslu, Liga šampiona je za klub iz Humske postala nešto što se sanja širom otvorenih očiju. Repriza sa identičnim ishodom na penal ruletu viđena je 2010. u Briselu kada je Anderleht u suzama ispratio srpskog šampiona u elitno društvo. Od tada pa do danas Partizan je svakog leta ulazio u borbu za evropski finansijski džekpot, ali njega ne samo da nema, nego crno-beli nikako od te 2010. da stignu ni do plej-ofa najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Kao po pravilu maštarije o mušemi na centralnom delu terena u Humskoj završavale su se na raskrsnici puteva dva evropska takmičenja. Treći stepenik, čiji prelazak obezbeđuje ulazak u Ligu Evrope bez dodatnog dvomeča bio je previsok u poslednja tri pokušaja, a u dva od tri preostala filtera LE Partizan je samo preko norveškog Tromsa obezbedio jesen u utešnom takmičenju.

Ukoliko se srpski vicešampion dočepa avgusta imaće dosta problema da iz njega i izađe kao aktivan učesnik evropskih takmičenja jer u trećem kolu ga vrebaju Steaua, Salcburg, APOEL, Seltik, Bate, Sparta iz Praga, Dinamo Zagreb i ponovo Ludogorec. Da podsetimo u poslednja tri leta crno-bele su baš u ovom delu sezone ukočili najpre Genk, zatim AEL, a prošle godine Ludogorec.

Komentari / 0

Ostavite komentar