Терзић: Имаћемо тренера до петка

Вршилац дужности генералног секретара црвено-белих истакао да се ради на довођењу новог шефа струке, да "у глави има више имена" и да ће екипа почети припреме са новим стручњаком на клупи.

Фудбал 22.06.2014 | 14:16
Терзић: Имаћемо тренера до петка

Звездан Терзић саопштио је у суботу да Славиша Стојановић неће предводити Црвену звезду у наредној сезони.

Вршилац дужности генералног секретара црвено-белих истакао је да је то дефинитивна ствар и да се Стојановић неће предомислити, због чега клуб из Љутице Богдана одмах креће у потрагу за новим тренером.

"Постоји више кандидата за новог шефа стручног штаба. Анализираћемо опције, морамо да сагледамо из из свих углова добре и лоше стране кандидата, али нећемо да трчимо. Не постоји идеалан тренер", истакао је за "Журнал" Терзић.

Он је рекао да ће нови шеф струке бити именован до петка, за када је заказана и прозивка тима и почетак припрема за нову сезону. Ипак, није прецизирао да ли ће поверење бити указано искусном тренеру или неком младом.

"Нисам за задовољавање форме. Јесам за велико тренерско име, само ако гарантује и квалитет. Морамо да станемо иза онога кога одаберемо и верујемо у њега. Предстоји много рада, биће много младих играча", додао је Терзић и рекао да већ у Звезди раде у том смеру како би нови стручњак био уз екипу од првог дана.

Он се осврнуо на три имена која се последњих дана спомињу као кандидати за новог шефа струке Звезде.

"Изузетно ценим Ненада Лалатовића. Сигурно ће једног дана тренирати Звезду, јер то пре свега заслужује талентом. Питање је времена када га гурнути у ватру, да не сагори. Као и да ли га плански припремити за годину-две, а сада довести искусног вука. Требало би одговорити захтевима Црвене звезде, није лако овде радити под притиском. Ту је и Милован Рајевац, који иза себе има огромно искуство. Већ је био у Звезди, зна да носи притисак, води је репрезентацију Гане на Светском првенству... Помиње се и Пикси, али понављам да са њим нико из клуба није разговарао, а да ја знам за то. Помињу се та имена, али постоји још добрих тренера, у глави ми је више имена. Не бих више говорио о томе у овом тренутку, јер имамо времена. Поваљам, до петка ће Звезда имати тренера. Наћи ћемо добро решење, нема сумње", јасан је био Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар