Terzić: Imaćemo trenera do petka

Vršilac dužnosti generalnog sekretara crveno-belih istakao da se radi na dovođenju novog šefa struke, da "u glavi ima više imena" i da će ekipa početi pripreme sa novim stručnjakom na klupi.

Fudbal 22.06.2014 | 14:16
Terzić: Imaćemo trenera do petka

Zvezdan Terzić saopštio je u subotu da Slaviša Stojanović neće predvoditi Crvenu zvezdu u narednoj sezoni.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara crveno-belih istakao je da je to definitivna stvar i da se Stojanović neće predomisliti, zbog čega klub iz Ljutice Bogdana odmah kreće u potragu za novim trenerom.

"Postoji više kandidata za novog šefa stručnog štaba. Analiziraćemo opcije, moramo da sagledamo iz iz svih uglova dobre i loše strane kandidata, ali nećemo da trčimo. Ne postoji idealan trener", istakao je za "Žurnal" Terzić.

On je rekao da će novi šef struke biti imenovan do petka, za kada je zakazana i prozivka tima i početak priprema za novu sezonu. Ipak, nije precizirao da li će poverenje biti ukazano iskusnom treneru ili nekom mladom.

"Nisam za zadovoljavanje forme. Jesam za veliko trenersko ime, samo ako garantuje i kvalitet. Moramo da stanemo iza onoga koga odaberemo i verujemo u njega. Predstoji mnogo rada, biće mnogo mladih igrača", dodao je Terzić i rekao da već u Zvezdi rade u tom smeru kako bi novi stručnjak bio uz ekipu od prvog dana.

On se osvrnuo na tri imena koja se poslednjih dana spominju kao kandidati za novog šefa struke Zvezde.

"Izuzetno cenim Nenada Lalatovića. Sigurno će jednog dana trenirati Zvezdu, jer to pre svega zaslužuje talentom. Pitanje je vremena kada ga gurnuti u vatru, da ne sagori. Kao i da li ga planski pripremiti za godinu-dve, a sada dovesti iskusnog vuka. Trebalo bi odgovoriti zahtevima Crvene zvezde, nije lako ovde raditi pod pritiskom. Tu je i Milovan Rajevac, koji iza sebe ima ogromno iskustvo. Već je bio u Zvezdi, zna da nosi pritisak, vodi je reprezentaciju Gane na Svetskom prvenstvu... Pominje se i Piksi, ali ponavljam da sa njim niko iz kluba nije razgovarao, a da ja znam za to. Pominju se ta imena, ali postoji još dobrih trenera, u glavi mi je više imena. Ne bih više govorio o tome u ovom trenutku, jer imamo vremena. Povaljam, do petka će Zvezda imati trenera. Naći ćemo dobro rešenje, nema sumnje", jasan je bio Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar