СП, 11. дан одлучујући за Русе и Португалце

Једанаести дан Светског првенства доноси нам два дуела групе Г и један сусрет групе Х.

Фудбал 22.06.2014 | 13:44
СП, 11. дан одлучујући за Русе и Португалце

Програм отварају Белгија и Русија на Маракани од 18 часова. 'Ђаволи' су тек после преокрета у првом колу савладали Алжир, док је 'Зборнаја' ремизирала са Јужном Корејом.

Такође у групи Г, Јужна Кореја од 22 сата у Порто Алегреу игра са Алжиром, а у последњем мечу дана очекује нас узбудљив дуел између Сједињених Америчких Држава и Португалије у Манаусу.

Португалци су на отварању доживели дебакл против Немачке (4:0), па сада морају барем да остану непоражени против САД, које тријумф води у другу фазу.

Изабраници Марка Вилмотса имају пред собом ћисту ситуацију. Три бода им доносе сигуран пласман у осмину финала, а прва звезда тима Еден Азар истиче да је сјајан осећај 'борити се са очекивањима нације".

"Сјајан је осећај носити бреме које доносе очекивања нације. С друге стране, притисак је огроман, невезано с тим да ли се налазимо на терену или не. Мој народ је свестан моје вредности и цене на тржишту, тако да је скроз нормално да имају висока очекивања од мене. Иако имам само 23 године, имам иза себе доста утакмица на високом нивоу, тако да имам представу шта Мундијал предствља", јасан је Азар.

Селектор руске репрезентације Фабио Капело имао је бурну конференцију за штампу, оптуживши једног руског новинара да лаже, пошто је он констатовао да руски играчи нису поздравили навијаче после ремија са Јужном Корејом.

"Немојте свашта да причате! Био сам на терену и моји играчи су поздравили навијаче. Сви у Русији треба да знају да лажете. Молим вас, говорите истину", рекао је италијански стручњак, да би касније причао и о самом мечу. "Морамо да одиграмо много боље него у првом мечу ако желимо нечему да се надамо. Јасно нам је свима колико је селекција Белгије јака и не смемо дозволити себи никакво опуштање", рекао је Капело.

У другом сусрету дана Јужна Кореја и Алжир играју можда и пресудни меч за пласман у осмину финала, а стрелац јединог гола за 'Пустинске лисице' Софијан Фегули каже да његова селекција нема шта да изгуби, истакавши да ће дати "све од себе".

"Издржали смо 70 минута против једне од најбољих селекција на шампионату, и мислим да нам то даје право да се надамо још већем. Млада смо екипа, радимо оно што смо као дечаци сањали и сигурно је да ћемо дати све од себе. Мале ствари праве разилку, што се видело у сусрету са Белгијанцима. Грешке се на овом нивоу скупо плаћају, тако да морамо да их сведемо на минимум ако желимо тријумф", рекао је Фегули.

С друге стране, селектор Кореје и легенда азијског фудбала Хонг-Мјунг Бо истиче да не зна којих једанаест играча ће извести на терен.

"Ли Чунг Јонг вуче повреду још из Болтона, али је претходна два дана тренирао и очекујем да се нађе на терену.. Сви моји играчи су спремни, зато имам више могућности за утакмицу са Алжиром. Неће бити лако да изаберем старту поставу, јер свако од играча жели да се нађе на терену и помогне да се домогнемо великог успеха – друге фазе", рекао је Бо.

У последњем мечу дана Сједињене Државе имају прилику да победом над Португалијом обезбеде осмину финала други пут у низу, док ће изабраници Паула Бента на све начине покушати да се 'оперу' за дебакл против Немаца.

"Реми Немачке и Гане је само потврда оног што смо знали, а то је да је ова група јако тешка. Тај реми даје још више на значају нашој победи над Ганом, јер је сваки бод злата вредан", рекао је Јирген Клинсман.

Голман САД Тим Хауард нема дилему од кога прети највећа опасност.

"Роналдо је најбољи играч на свету када има лопту у ногама. Одлично шутира са обе ноге, снажан је у ваздуху и то је оно што га чини највећим. Покушаћемо на све начине да га зауставимо, макар га и три играча чувала. Знам да имамо добар план, али имали су и многи пре нас па нису успели да га зауставе", јасан је Хауард.

Коментари / 0

Оставите коментар