SP, 11. dan odlučujući za Ruse i Portugalce

Jedanaesti dan Svetskog prvenstva donosi nam dva duela grupe G i jedan susret grupe H.

Fudbal 22.06.2014 | 13:44
SP, 11. dan odlučujući za Ruse i Portugalce

Program otvaraju Belgija i Rusija na Marakani od 18 časova. 'Đavoli' su tek posle preokreta u prvom kolu savladali Alžir, dok je 'Zbornaja' remizirala sa Južnom Korejom.

Takođe u grupi G, Južna Koreja od 22 sata u Porto Alegreu igra sa Alžirom, a u poslednjem meču dana očekuje nas uzbudljiv duel između Sjedinjenih Američkih Država i Portugalije u Manausu.

Portugalci su na otvaranju doživeli debakl protiv Nemačke (4:0), pa sada moraju barem da ostanu neporaženi protiv SAD, koje trijumf vodi u drugu fazu.

Izabranici Marka Vilmotsa imaju pred sobom ćistu situaciju. Tri boda im donose siguran plasman u osminu finala, a prva zvezda tima Eden Azar ističe da je sjajan osećaj 'boriti se sa očekivanjima nacije".

"Sjajan je osećaj nositi breme koje donose očekivanja nacije. S druge strane, pritisak je ogroman, nevezano s tim da li se nalazimo na terenu ili ne. Moj narod je svestan moje vrednosti i cene na tržištu, tako da je skroz normalno da imaju visoka očekivanja od mene. Iako imam samo 23 godine, imam iza sebe dosta utakmica na visokom nivou, tako da imam predstavu šta Mundijal predstvlja", jasan je Azar.

Selektor ruske reprezentacije Fabio Kapelo imao je burnu konferenciju za štampu, optuživši jednog ruskog novinara da laže, pošto je on konstatovao da ruski igrači nisu pozdravili navijače posle remija sa Južnom Korejom.

"Nemojte svašta da pričate! Bio sam na terenu i moji igrači su pozdravili navijače. Svi u Rusiji treba da znaju da lažete. Molim vas, govorite istinu", rekao je italijanski stručnjak, da bi kasnije pričao i o samom meču. "Moramo da odigramo mnogo bolje nego u prvom meču ako želimo nečemu da se nadamo. Jasno nam je svima koliko je selekcija Belgije jaka i ne smemo dozvoliti sebi nikakvo opuštanje", rekao je Kapelo.

U drugom susretu dana Južna Koreja i Alžir igraju možda i presudni meč za plasman u osminu finala, a strelac jedinog gola za 'Pustinske lisice' Sofijan Feguli kaže da njegova selekcija nema šta da izgubi, istakavši da će dati "sve od sebe".

"Izdržali smo 70 minuta protiv jedne od najboljih selekcija na šampionatu, i mislim da nam to daje pravo da se nadamo još većem. Mlada smo ekipa, radimo ono što smo kao dečaci sanjali i sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Male stvari prave razilku, što se videlo u susretu sa Belgijancima. Greške se na ovom nivou skupo plaćaju, tako da moramo da ih svedemo na minimum ako želimo trijumf", rekao je Feguli.

S druge strane, selektor Koreje i legenda azijskog fudbala Hong-Mjung Bo ističe da ne zna kojih jedanaest igrača će izvesti na teren.

"Li Čung Jong vuče povredu još iz Boltona, ali je prethodna dva dana trenirao i očekujem da se nađe na terenu.. Svi moji igrači su spremni, zato imam više mogućnosti za utakmicu sa Alžirom. Neće biti lako da izaberem startu postavu, jer svako od igrača želi da se nađe na terenu i pomogne da se domognemo velikog uspeha – druge faze", rekao je Bo.

U poslednjem meču dana Sjedinjene Države imaju priliku da pobedom nad Portugalijom obezbede osminu finala drugi put u nizu, dok će izabranici Paula Benta na sve načine pokušati da se 'operu' za debakl protiv Nemaca.

"Remi Nemačke i Gane je samo potvrda onog što smo znali, a to je da je ova grupa jako teška. Taj remi daje još više na značaju našoj pobedi nad Ganom, jer je svaki bod zlata vredan", rekao je Jirgen Klinsman.

Golman SAD Tim Hauard nema dilemu od koga preti najveća opasnost.

"Ronaldo je najbolji igrač na svetu kada ima loptu u nogama. Odlično šutira sa obe noge, snažan je u vazduhu i to je ono što ga čini najvećim. Pokušaćemo na sve načine da ga zaustavimo, makar ga i tri igrača čuvala. Znam da imamo dobar plan, ali imali su i mnogi pre nas pa nisu uspeli da ga zaustave", jasan je Hauard.

Komentari / 0

Ostavite komentar