Реми Немаца и Ганаца

Репрезентације Немачке и Гане играле су нерешено 2:2, у другом колу Групе Г Светског шампионата у Бразилу.

Фудбал 22.06.2014 | 13:30
Реми Немаца и Ганаца

Након 50 досадних минута уследило је феноменалних 20. Немачка је повела у 51. голом Марија Гецеа, али Гана долази до преокрета у наредних десет преко Андреа Ајуа и Асамое Ђана.

Међутим, 20 минута пре краја, нешто висе од 100 секунди након што је ушао у игру, 36-годишњи Мирослав Клозе доноси изједначење Немачкој, а сам се поравнава са Роналдом на листи најбољих стрелаца мундијала са 15 голова.

Немци су пропустили шансу да обезбеде осмину финала, док је Гана остала у игри И закомпликовала сутуацију у групи.

Прво смо гледали 50 бледих минута током којих је Немачка била нешто конкретнија, али осим неколико добрих убацивања за добро чуваног Томаса Милера није било озбиљнијих шанси.

С друге стране, Гана је добро играла из полуконтре, али голу Нојера је претила само шутевима са дистанце, које је Немац лако заустављао.

Све се променило у наставку, један гол покренуо је лавину. Након центаршута Милера са стране, Геце је сјајно скочио и уз много среће коленом савладао Дауду за 1:0.

Очекивала се рутинска победа Немачке у наставку, али је Гана показала зашто је вероватно најбољи афрички тим у овом тренутку. Три минута после гола Гецеа "црне звезде" стижу до изједначења на сличан начин.

Лопту је убацио Афул, а између немачких штопера сјајно скочио Андре Ају и главом савладао Нојера.

Само неколико минута касније Гана стиже и до преокрета. Лам је погрешио, до лопте стиже Мунтари који сјајно проиграва Ђана, овај излази сам на Нојера и рутински постиже гол на свом десетом наступу на СП.

Уследила је брза реакција Лева, који уводи ветерана Клозеа уз сјајног Швајнштајгера.

Међутим, Гана наставља да бриљира и стиже до нове гол шансе, Ају је преварио двојицу ривала и отворио контру три на два, али је био сувише себичан и тако упропастио шансу да Гана дуплира вођство.

Ово јој се осветило само минут касније. Геце убацује из корнера, Хеведес скаче на првој стативи, само је окрзнуо лопту и послао је на другу где је уклизао Клозе и поравнао резултат за коначних 2:2.

Клозе се изједначио са Бразилцем Роналдом као најбољих стрелац СП свих времена са по 15 голова, а у 36. години постао најстарији Немац који је дао гол на Мундијалу.

Коментари / 0

Оставите коментар