Remi Nemaca i Ganaca

Reprezentacije Nemačke i Gane igrale su nerešeno 2:2, u drugom kolu Grupe G Svetskog šampionata u Brazilu.

Fudbal 22.06.2014 | 13:30
Remi Nemaca i Ganaca

Nakon 50 dosadnih minuta usledilo je fenomenalnih 20. Nemačka je povela u 51. golom Marija Gecea, ali Gana dolazi do preokreta u narednih deset preko Andrea Ajua i Asamoe Đana.

Međutim, 20 minuta pre kraja, nešto vise od 100 sekundi nakon što je ušao u igru, 36-godišnji Miroslav Kloze donosi izjednačenje Nemačkoj, a sam se poravnava sa Ronaldom na listi najboljih strelaca mundijala sa 15 golova.

Nemci su propustili šansu da obezbede osminu finala, dok je Gana ostala u igri I zakomplikovala sutuaciju u grupi.

Prvo smo gledali 50 bledih minuta tokom kojih je Nemačka bila nešto konkretnija, ali osim nekoliko dobrih ubacivanja za dobro čuvanog Tomasa Milera nije bilo ozbiljnijih šansi.

S druge strane, Gana je dobro igrala iz polukontre, ali golu Nojera je pretila samo šutevima sa distance, koje je Nemac lako zaustavljao.

Sve se promenilo u nastavku, jedan gol pokrenuo je lavinu. Nakon centaršuta Milera sa strane, Gece je sjajno skočio i uz mnogo sreće kolenom savladao Daudu za 1:0.

Očekivala se rutinska pobeda Nemačke u nastavku, ali je Gana pokazala zašto je verovatno najbolji afrički tim u ovom trenutku. Tri minuta posle gola Gecea "crne zvezde" stižu do izjednačenja na sličan način.

Loptu je ubacio Aful, a između nemačkih štopera sjajno skočio Andre Aju i glavom savladao Nojera.

Samo nekoliko minuta kasnije Gana stiže i do preokreta. Lam je pogrešio, do lopte stiže Muntari koji sjajno proigrava Đana, ovaj izlazi sam na Nojera i rutinski postiže gol na svom desetom nastupu na SP.

Usledila je brza reakcija Leva, koji uvodi veterana Klozea uz sjajnog Švajnštajgera.

Međutim, Gana nastavlja da briljira i stiže do nove gol šanse, Aju je prevario dvojicu rivala i otvorio kontru tri na dva, ali je bio suviše sebičan i tako upropastio šansu da Gana duplira vođstvo.

Ovo joj se osvetilo samo minut kasnije. Gece ubacuje iz kornera, Hevedes skače na prvoj stativi, samo je okrznuo loptu i poslao je na drugu gde je uklizao Kloze i poravnao rezultat za konačnih 2:2.

Kloze se izjednačio sa Brazilcem Ronaldom kao najboljih strelac SP svih vremena sa po 15 golova, a u 36. godini postao najstariji Nemac koji je dao gol na Mundijalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar