Надал: Колена су добро

Најбољи тенисер света Рафаел Надал рекао је да је спреман да иза себе остави негативан скор који има на Вимблдону од 2012. године.

Тенис 22.06.2014 | 13:16
Надал: Колена су добро

Шампион трећег Грен слема сезоне из 2008. и 2010. године у последње три сезоне ја на трави одиграо четири меча и од тога три изгубио.

На претходна два Вимблдона поражен је већ у првом, односно другом колу, а сада га на старту очекује дуел са Словаком Мартином Клижаном.

„Осећам се боље него у последњих неколико година. Лично, осећам да радим боље. Могу да се крећем слободније на терену и не плашим се за колена више и то ми је најважније. Истина је да нисам одиграо много мечева на трави последњих година. Али, уверен сам да могу до доброг резултата поново овде. Не причам о титули, већ о бољој игри него претходних сезона“, нагласио је Надал.

Надалу је турнир у Халеу требало да послужи као припрема за Вимблдон, али је тамо доживео изненађујуће рану елиминацију. На питање како је провео време до доласка у Лондон, Шпанац је рекао:

„Вратио сам се кући и нисам тренирао тенис уопште. Провео сам неколико дана са породицом и пријатељима. Провео сма неколико дана на плажи, а чак сам са пријатељима отишао на једну журку прошле суботе“.

Надалов велики ривал Роџер Федерер верује да уколико Надал прође прва два кола има велике шансе за титулу. Њихов међусобни дуел могућ је у полуфиналу Вимблдона, који почиње у понедељак, а и ове године ћете моћи да га пратите у директним преносима на телевизији Б92.

„Рафа би могао да буде мало више рањив у раним рундама, као и већина. Нисмо навикли на овакву нову, свежу траву. Како турнир одмиче, терен постаје сличнији тврђој подлози, са мало траве. Лакше је тада кретати се, лоптица више одскаче и терен је онакав на какве смо навикли. Ако прође прве две рунде, верујем да ће одиграти као када је освајао Вимблдон“, нагласио је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар