Nadal: Kolena su dobro

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je spreman da iza sebe ostavi negativan skor koji ima na Vimbldonu od 2012. godine.

Tenis 22.06.2014 | 13:16
Nadal: Kolena su dobro

Šampion trećeg Gren slema sezone iz 2008. i 2010. godine u poslednje tri sezone ja na travi odigrao četiri meča i od toga tri izgubio.

Na prethodna dva Vimbldona poražen je već u prvom, odnosno drugom kolu, a sada ga na startu očekuje duel sa Slovakom Martinom Kližanom.

„Osećam se bolje nego u poslednjih nekoliko godina. Lično, osećam da radim bolje. Mogu da se krećem slobodnije na terenu i ne plašim se za kolena više i to mi je najvažnije. Istina je da nisam odigrao mnogo mečeva na travi poslednjih godina. Ali, uveren sam da mogu do dobrog rezultata ponovo ovde. Ne pričam o tituli, već o boljoj igri nego prethodnih sezona“, naglasio je Nadal.

Nadalu je turnir u Haleu trebalo da posluži kao priprema za Vimbldon, ali je tamo doživeo iznenađujuće ranu eliminaciju. Na pitanje kako je proveo vreme do dolaska u London, Španac je rekao:

„Vratio sam se kući i nisam trenirao tenis uopšte. Proveo sam nekoliko dana sa porodicom i prijateljima. Proveo sma nekoliko dana na plaži, a čak sam sa prijateljima otišao na jednu žurku prošle subote“.

Nadalov veliki rival Rodžer Federer veruje da ukoliko Nadal prođe prva dva kola ima velike šanse za titulu. Njihov međusobni duel moguć je u polufinalu Vimbldona, koji počinje u ponedeljak, a i ove godine ćete moći da ga pratite u direktnim prenosima na televiziji B92.

„Rafa bi mogao da bude malo više ranjiv u ranim rundama, kao i većina. Nismo navikli na ovakvu novu, svežu travu. Kako turnir odmiče, teren postaje sličniji tvrđoj podlozi, sa malo trave. Lakše je tada kretati se, loptica više odskače i teren je onakav na kakve smo navikli. Ako prođe prve dve runde, verujem da će odigrati kao kada je osvajao Vimbldon“, naglasio je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar