Масовна гробница имиграната у Тексасу!

Тела су ексхумирана у оквиру вишегодишњих напора да се идентификују имигранти који су умрли у близини границе између Мексика и САД

Свијет 22.06.2014 | 14:08
Масовна гробница имиграната у Тексасу!

На једном гробљу на југу Тексаса откривене су масовне гробнице имиграната који су, према извештајима, изгубили живот у покушају да се илегално домогну САД. Ексхумирано је око 110 неидентификованих тела од који су нека сахрањена заједно.

Тела су ексхумирана током протекле године, на гробљу у градићу Фалфјуријас, у оквиру вишегодишњих напора да се идентификују имигранти који су умрли у близини границе између Мексика и САД, пренела је агенција АП.

Антрополози Лори Бејкер, Криста Латам и њихови студенати пронашли су тела у кесама за смеће, кесама за куповину, врећама или без било какве заштите.

На једном месту сахрањени су остаци три тела су у једној врећи, у другом, најмање пет тела у врећама за тела и мањим пластичним кесама које су биле набацане преко сваке од тела.

Лобање су пронађене и у биоразградивим врећама између неких ковчега, што је према оцени антрополога “ужасно откриће”.

Истраживачи су рекли да су неки остаци пронађени под малим, привременим , тешким надгробним каменом на локалном гробљу.

Неприступачна подручја су често смртоносна по имигранате из Мексика и Централне Америке који их прелазе пешке, неприпремљени и по високим температурама да би избегли контролу америчке граничне патроле.

Више од 300 људи изгубило је живот у прелазу кроз Брукс каунти између 2011. и 2013. што представља више од 50 одсто смртних случајева у тексашкој долини Рио Гранде, наводи АП.

Коментари / 0

Оставите коментар