Masovna grobnica imigranata u Teksasu!

Tela su ekshumirana u okviru višegodišnjih napora da se identifikuju imigranti koji su umrli u blizini granice između Meksika i SAD

Svijet 22.06.2014 | 14:08
Masovna grobnica imigranata u Teksasu!

Na jednom groblju na jugu Teksasa otkrivene su masovne grobnice imigranata koji su, prema izveštajima, izgubili život u pokušaju da se ilegalno domognu SAD. Ekshumirano je oko 110 neidentifikovanih tela od koji su neka sahranjena zajedno.

Tela su ekshumirana tokom protekle godine, na groblju u gradiću Falfjurijas, u okviru višegodišnjih napora da se identifikuju imigranti koji su umrli u blizini granice između Meksika i SAD, prenela je agencija AP.

Antropolozi Lori Bejker, Krista Latam i njihovi studenati pronašli su tela u kesama za smeće, kesama za kupovinu, vrećama ili bez bilo kakve zaštite.

Na jednom mestu sahranjeni su ostaci tri tela su u jednoj vreći, u drugom, najmanje pet tela u vrećama za tela i manjim plastičnim kesama koje su bile nabacane preko svake od tela.

Lobanje su pronađene i u biorazgradivim vrećama između nekih kovčega, što je prema oceni antropologa “užasno otkriće”.

Istraživači su rekli da su neki ostaci pronađeni pod malim, privremenim , teškim nadgrobnim kamenom na lokalnom groblju.

Nepristupačna područja su često smrtonosna po imigranate iz Meksika i Centralne Amerike koji ih prelaze peške, nepripremljeni i po visokim temperaturama da bi izbegli kontrolu američke granične patrole.

Više od 300 ljudi izgubilo je život u prelazu kroz Bruks kaunti između 2011. i 2013. što predstavlja više od 50 odsto smrtnih slučajeva u teksaškoj dolini Rio Grande, navodi AP.

Komentari / 0

Ostavite komentar