Савићевић о Звезди

„Мислио сам да ће Пикси да буде селектор Србије, али и као тренер црвено-белих био би добро решење“, истиче легендарни ас.

Фудбал 21.06.2014 | 17:24
Савићевић о Звезди

Некада перфектан дриблер и сјајни организатор игре, легендарни Дејан Савићевић, посетио је овогодишњи Турнир пријатељства у Бијељини и подржао младе играче из региона.

Присуство Савићевића на овом турниру није ни мало изненађујуће, јер је од 1986. до 1997. године играо за репрезентације СФРЈ и СРЈ у 83 утакмице и постигао 30 голова. Идеју да се на једном месту окупе некадашњи прволигаши из региона, са задовољством је подржао, пошто се одазвао позиву организатора турнира Сава Милошевића.

Савићевић је присуство полуфиналним утакмицама Турнира пријатељства. Дејан је истакао да га овај турнир подсећа на некадашње турнире у бившој Југославији на којима је и сам учествовао

„Турнир пријатељства је једна лепа идеја. Видим да су Саво и Митар успели да организују ово добро, и драго ми је због тога. Овај турнир ме подсећа на турнире на којима сам ја учествовао када сам био млађи. У доба бивше Југославије било је неколико оваквих турнира почев од пионирског такмичења првака Југославије који се играо у Борову. Ту су били петлићи прволигашких екипа. Такође ме подсећа на још један јак турнир који се звао Први светски партизански одред. Тада је било доста турнира, много више се у доба бивше Југославије улагало у целокупан спорт, тако и у фудбал“, рекао је Дејан Савићевић.

Са Дејаном смо разговарали о тренутној ситуацији у Црвеној звезди. Легендарни ас није крио жаљење због елиминације из квалификација за Лигу шампиона.

„Жао ми је због Црвене Звезде, као човека који је играо за тај клуб, који је звездаш и који воли Звезду, али то се у неку руку очекивало. Звезда последњих неколико година ту лиценцу добија кроз прсте. Овај пут УЕФА је одлучила другачије. Вероватно је имала разлоге зашто је то урадила. Велики ударац за Црвену Звезду.“

На питање шта мисли о најавама да би Драган Стојковић Пикси могао да буде нови тренер клуба са Маракане, Савићевић је рекао:

„Први пут чујем од вас, тако да то не бих могао да коментаришем. Ја сам мислио да ће Пикси бити селектор Србије, али да буде и тренер Црвене звезде сигурно да би био добро решење.“

Не крије председник ФС Црне Горе изненађење игром и елиминацијом Шпаније већ у групној фази.

„Разочарала ме је Шпанија. Нисам очекивао да ће да направи чудо и да ће да пласирати у полуфинале или финале. Очекивао сам да ће да прођу групу. Они су репрезентација која је подбацила. Ту је и Енглеска, али није толико подбацила, јер игра у конкуренцији Уругваја и Италије, а они су јаки. И поред тога, од велике Енглеске очекује се да прође групу. То су два велика разочарања. Јужноамеричке репрезентације играју добро, можда због климе, евидентно је да се боље крећу и да боље играју у односу на Европљане. Од свих европских репрезентација издвојио бих Белгију, има добар тим који може да изненади. Иако им је прва утакмица кренула веома лоше успели су да се врате и победе, тако да ће и они некоме покварити рачуне. Моји фаворити су, ипак, Бразил и Аргентина“, закључио је Савићевић.

Коментари / 0

Оставите коментар