Savićević o Zvezdi

„Mislio sam da će Piksi da bude selektor Srbije, ali i kao trener crveno-belih bio bi dobro rešenje“, ističe legendarni as.

Fudbal 21.06.2014 | 17:24
Savićević o Zvezdi

Nekada perfektan dribler i sjajni organizator igre, legendarni Dejan Savićević, posetio je ovogodišnji Turnir prijateljstva u Bijeljini i podržao mlade igrače iz regiona.

Prisustvo Savićevića na ovom turniru nije ni malo iznenađujuće, jer je od 1986. do 1997. godine igrao za reprezentacije SFRJ i SRJ u 83 utakmice i postigao 30 golova. Ideju da se na jednom mestu okupe nekadašnji prvoligaši iz regiona, sa zadovoljstvom je podržao, pošto se odazvao pozivu organizatora turnira Sava Miloševića.

Savićević je prisustvo polufinalnim utakmicama Turnira prijateljstva. Dejan je istakao da ga ovaj turnir podseća na nekadašnje turnire u bivšoj Jugoslaviji na kojima je i sam učestvovao

„Turnir prijateljstva je jedna lepa ideja. Vidim da su Savo i Mitar uspeli da organizuju ovo dobro, i drago mi je zbog toga. Ovaj turnir me podseća na turnire na kojima sam ja učestvovao kada sam bio mlađi. U doba bivše Jugoslavije bilo je nekoliko ovakvih turnira počev od pionirskog takmičenja prvaka Jugoslavije koji se igrao u Borovu. Tu su bili petlići prvoligaških ekipa. Takođe me podseća na još jedan jak turnir koji se zvao Prvi svetski partizanski odred. Tada je bilo dosta turnira, mnogo više se u doba bivše Jugoslavije ulagalo u celokupan sport, tako i u fudbal“, rekao je Dejan Savićević.

Sa Dejanom smo razgovarali o trenutnoj situaciji u Crvenoj zvezdi. Legendarni as nije krio žaljenje zbog eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Žao mi je zbog Crvene Zvezde, kao čoveka koji je igrao za taj klub, koji je zvezdaš i koji voli Zvezdu, ali to se u neku ruku očekivalo. Zvezda poslednjih nekoliko godina tu licencu dobija kroz prste. Ovaj put UEFA je odlučila drugačije. Verovatno je imala razloge zašto je to uradila. Veliki udarac za Crvenu Zvezdu.“

Na pitanje šta misli o najavama da bi Dragan Stojković Piksi mogao da bude novi trener kluba sa Marakane, Savićević je rekao:

„Prvi put čujem od vas, tako da to ne bih mogao da komentarišem. Ja sam mislio da će Piksi biti selektor Srbije, ali da bude i trener Crvene zvezde sigurno da bi bio dobro rešenje.“

Ne krije predsednik FS Crne Gore iznenađenje igrom i eliminacijom Španije već u grupnoj fazi.

„Razočarala me je Španija. Nisam očekivao da će da napravi čudo i da će da plasirati u polufinale ili finale. Očekivao sam da će da prođu grupu. Oni su reprezentacija koja je podbacila. Tu je i Engleska, ali nije toliko podbacila, jer igra u konkurenciji Urugvaja i Italije, a oni su jaki. I pored toga, od velike Engleske očekuje se da prođe grupu. To su dva velika razočaranja. Južnoameričke reprezentacije igraju dobro, možda zbog klime, evidentno je da se bolje kreću i da bolje igraju u odnosu na Evropljane. Od svih evropskih reprezentacija izdvojio bih Belgiju, ima dobar tim koji može da iznenadi. Iako im je prva utakmica krenula veoma loše uspeli su da se vrate i pobede, tako da će i oni nekome pokvariti račune. Moji favoriti su, ipak, Brazil i Argentina“, zaključio je Savićević.

Komentari / 0

Ostavite komentar