Партизан трага за појачањима

Црно-бели настављају потрагу за новајлијама, засада без резултата. Приоритет штоперска позиција, али се није искристалисало право решење.

Фудбал 21.06.2014 | 17:01
Партизан трага за појачањима

Најавио је тренер Марко Николић да ће лето у Хумској бити једно од мирнијих у последњих неколико година, у оба смера када је у питању прелазни рок, а затишје које ових дана влада у Хумској такође указује на то. За разлику од зиме када је највећи део посла био обављен до почетка припрема, сада се баш ништа није догодило иако екипа већ броји "ситно" у првој фази припрема на Златибору.

У години Мундијала трансфери и иначе нису у жижи до завршетка светске смотре фудбала, али имајући у виду платежну моћ не само Партизана, већ и осталих наших клубова, јасно је да Бразил не игра значајну улогу. У случају клуба из Хумске, "чекаоница" је везана за амбицију да се продајом појединих фудбалера растерете и буџет и играчки кадар.

Док се то не деси, приче о новајлијама са којима се очекује 12. напад на Лигу шампиона сводиће се само на ојачање последње линије тима и довођење Абубакара Оумаруа. Он је безмало пола године у фокусу тренера Николића, али и председника Ђурића, који је недавно најавио да силно жели да види Камерунца у Хумској. Ситуација са његовим повратком у Србију још није искристалисана, највише због чињенице да је са Васланд Бевереном везан уговором још годину дана, па би са финансијске стране Партизану сигурно више играла позајмица, него куповина. "Ровови" су ископани, положаји утврђени и сада се очекује моменат који ће одговарати и Партизану и Оумаруу и Беверену. Једно је сигурно, Камерунац је и даље први пик српског вицешампиона.

Када је у питању очекивано ојачање последње линије, примарно је довођење штопера, пошто Николић тренутно на располагању има само три централна дефанзивца. Одмах по завршетку прошле сезоне Немања Тубић је апострофиран као "виђено" појачање, али чини се да доскорашњи штопер Краснодара није једино решење. Наводно, у Хумској тренутно размишљају о још два играча на тој позицији, први разговори су обављени, али у сва три случаја реализација још није ни близу.

ЗА АЛИВОДИЋА ПОТРЕБНО 150.000
ЈЕДАН од играча који се налази на ширем списку жеља тренера Марка Николића је Енвер Аливодић, офанзивни везиста, са којим је сарађивао у Војводини. Из Војводине је стигла информација да је Партизан на име обештећења за његове услуге понудио 100.000 евра, а да они потражују 50.000 више. Оно што у овом тренутку отежава и наговештај трансфера је чињеница да у овом тренутку не постоји кристално јасна слика о томе ко су преговарачи на страни Војводине.

МОЦА ДЕЛИО ДИПЛОМЕ
СВЕЧАНОМ доделом диплома данас је у "Земунелу" завршена прва смена Партизановог летњег кампа за талентовану децу из свих крајева Србије и региона. Камп овог лета обухвата дечаке рођене у периоду од 2000. до 2006.
- Овај наш камп има два циља, први је маркетиншки, а други је спортски јер је ово идеална прилика да малишани скрену пажњу на квалитет и натерају нас да их ангажујемо - рекао је директор школе црно-белих Момчило Вукотић.

Коментари / 0

Оставите коментар