Partizan traga za pojačanjima

Crno-beli nastavljaju potragu za novajlijama, zasada bez rezultata. Prioritet štoperska pozicija, ali se nije iskristalisalo pravo rešenje.

Fudbal 21.06.2014 | 17:01
Partizan traga za pojačanjima

Najavio je trener Marko Nikolić da će leto u Humskoj biti jedno od mirnijih u poslednjih nekoliko godina, u oba smera kada je u pitanju prelazni rok, a zatišje koje ovih dana vlada u Humskoj takođe ukazuje na to. Za razliku od zime kada je najveći deo posla bio obavljen do početka priprema, sada se baš ništa nije dogodilo iako ekipa već broji "sitno" u prvoj fazi priprema na Zlatiboru.

U godini Mundijala transferi i inače nisu u žiži do završetka svetske smotre fudbala, ali imajući u vidu platežnu moć ne samo Partizana, već i ostalih naših klubova, jasno je da Brazil ne igra značajnu ulogu. U slučaju kluba iz Humske, "čekaonica" je vezana za ambiciju da se prodajom pojedinih fudbalera rasterete i budžet i igrački kadar.

Dok se to ne desi, priče o novajlijama sa kojima se očekuje 12. napad na Ligu šampiona svodiće se samo na ojačanje poslednje linije tima i dovođenje Abubakara Oumarua. On je bezmalo pola godine u fokusu trenera Nikolića, ali i predsednika Đurića, koji je nedavno najavio da silno želi da vidi Kamerunca u Humskoj. Situacija sa njegovim povratkom u Srbiju još nije iskristalisana, najviše zbog činjenice da je sa Vasland Beverenom vezan ugovorom još godinu dana, pa bi sa finansijske strane Partizanu sigurno više igrala pozajmica, nego kupovina. "Rovovi" su iskopani, položaji utvrđeni i sada se očekuje momenat koji će odgovarati i Partizanu i Oumaruu i Beverenu. Jedno je sigurno, Kamerunac je i dalje prvi pik srpskog vicešampiona.

Kada je u pitanju očekivano ojačanje poslednje linije, primarno je dovođenje štopera, pošto Nikolić trenutno na raspolaganju ima samo tri centralna defanzivca. Odmah po završetku prošle sezone Nemanja Tubić je apostrofiran kao "viđeno" pojačanje, ali čini se da doskorašnji štoper Krasnodara nije jedino rešenje. Navodno, u Humskoj trenutno razmišljaju o još dva igrača na toj poziciji, prvi razgovori su obavljeni, ali u sva tri slučaja realizacija još nije ni blizu.

ZA ALIVODIĆA POTREBNO 150.000
JEDAN od igrača koji se nalazi na širem spisku želja trenera Marka Nikolića je Enver Alivodić, ofanzivni vezista, sa kojim je sarađivao u Vojvodini. Iz Vojvodine je stigla informacija da je Partizan na ime obeštećenja za njegove usluge ponudio 100.000 evra, a da oni potražuju 50.000 više. Ono što u ovom trenutku otežava i nagoveštaj transfera je činjenica da u ovom trenutku ne postoji kristalno jasna slika o tome ko su pregovarači na strani Vojvodine.

MOCA DELIO DIPLOME
SVEČANOM dodelom diploma danas je u "Zemunelu" završena prva smena Partizanovog letnjeg kampa za talentovanu decu iz svih krajeva Srbije i regiona. Kamp ovog leta obuhvata dečake rođene u periodu od 2000. do 2006.
- Ovaj naš kamp ima dva cilja, prvi je marketinški, a drugi je sportski jer je ovo idealna prilika da mališani skrenu pažnju na kvalitet i nateraju nas da ih angažujemo - rekao je direktor škole crno-belih Momčilo Vukotić.

Komentari / 0

Ostavite komentar