Саша Илић: Жао ми је Звезде!

Капитен Партизана Саша Илић поручује да би волео да игра док не освоји јубиларну титулу у играчкој каријери. "Није ми свеједно због онога што се дешава Звезди... Надам се да ће се брзо вратити на старе стазе".

Фудбал 21.06.2014 | 15:54
Саша Илић: Жао ми је Звезде!

Легенда!

Не постоји друга или боља реч која би ишла уз име и презиме Саше Илића. Џентлмен у копачкама, човек који уме све са лоптом, фудбалер чије лопте "имају очи".

Након што је, на велико одушевљење навијача Партизана, продужио уговор са клубом на још годину дана, Саша Илић је у 37. години себи поставио нови циљ - да освоји 10. титулу у црно-белом дресу.

На питање "Спортског журнала" да ли ће одложити пензију док са Партизаном не освоји 10. титулу, одговорио је:

"Не размишљам тако. Извесно је да ћу у Хумској бити наредних годину дана и наравно да се надам да ћу освојити јубиларну титулу. Никада се, међутим, нисам оптерећивао бројкама, али није мала ствар играти у клубу као што је Партизан 14, 15 година на врхунском нивоу и освојити толико трофеја. Свакако да сам поносан на ту чињеницу", рекао је Илић, коме ће предстојећа сезона бити 19. у Партизану у професионалној каријери!

Какав податак!

Илић прати дешавања на Мундијалу у Бразилу. Навијао је за Шпанију, али сада му је фаворити Чиле. "Чиле је показао да је озбиљна репрезентација. да ли ће издржати - не знам, али је, свакако, најпријатније изненађење турнира".

Саша Илић је, без дилеме, један од најомиљенијих фудбалера међу саиграчима. Дочекивао је и испраћао многе у Партизану, а сви су увек говорили: "За атмосферу је увек задужен Сале".

"Све играче, без разлике да ли долазе из Партизанове школе или са стране, сам увек прихватао на најбољи начин. Понашам се према њима као старији друг, брат... Надам се да ће постати стандарни првотимци, оставити траг у клубу, тек онда отићи у иностранству", каже капитен црно-белих.

У интервјуу "Спортском журналу", Саша Илић је још једном потврдио зашто га поштују и ривали. И то они најљући.

Прочитајте шта је рекао о актуелном тренутку у супарничком табору.

"Пратим шта се дешава, читам новине. Сваком нормалном човеку није свеједно када види шта се дешава у јдном од два највећа клуба на овом простору. Сигурно је да ми је и жао, није пријатно, свакако. Без јаког 'вечитог ривала', нема ни великог Партизана. То је суштина... Звезда пролази кроз најтежи период у историји, али то је велики клуб, са армијом навијача и надам се да ће се брзо вратити на старе стазе", рекао је Саша Илић.

Треба ли било шта додати на ову изјаву?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раде

22.06.2014 07:17

Сале ти волис Партизан до последњег евра то сто ти играс то се висе не игра нигде,па ти се бре уморис док изадјес из тунела на терен. Буди искрен према клубу и навијацима и реци да висе не мозес да играс.

ОДГОВОРИТЕ