Вечерас је "финале" за БиХ!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас ће у оквиру 2. кола групе Ф Свјетског првенства снаге одмјерити са Нигеријом.

Фудбал 21.06.2014 | 15:35
Вечерас је "финале" за БиХ!

Након историјског наступа с Аргентином на Маракани и очекиваног пораза, пред Змајевима је утакмица истине. Изабраници Сафета Сушића вечерас немају право на кикс, чега су и они свјесни јер пораз их шаље кући.

Након дуела са Аргентином и солидне игре, у великом дијелу босанскохерцеговачке јавности влада велики оптимизам, односно Змајеве готово сви већ виде у осмини финала. Међутим, поставља се питање да ли такав став има и покриће? Истина, Нигерија је у дуелу са Ираном разочарала, односно није могла пробити ирански бункер и готово је сигурно да ова афричка репрезентација не може поновити тако лошу игру.

Нигерија није репрезентација за потцијенити, у њеном тиму има квалитетних играча који су већ осјетили сласт играња на великим такмичењима и свако евентуално опуштање сигурно ће знати казнити. Свјестан је тога и селектор нашег националног тима, који за разлику од необјективне јавности смирује страсти. Позива селектор на опрез, упозорава на добре стране Нигерије јер играо је Папе у својој каријери много сличних утакмица и сигурно зна одакле вреба највећа опасност.

Поправног нема, Змајеви вечерас играју "полуфинале" Мундијала, а "финале" ће, надамо се, играти против Ирана. Дуел с Нигеријом је можда и најважнији у историји босанскохерцеговачке репрезентације јер побједом добијамо много, док евентуални пораз Змајеве враћа у домовину с неуспјешно одрађеном мисијом.

Због тога срећно Змајеви, покажите квалитет, борбеност и без беспотребне јурњаве, паметном игром до резултата који нас оставља у игри за пласман у осмину финала.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МираИСа

21.06.2014 16:34

Сретно Змајеви!!!!

ОДГОВОРИТЕ