Večeras je "finale" za BiH!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u okviru 2. kola grupe F Svjetskog prvenstva snage odmjeriti sa Nigerijom.

Fudbal 21.06.2014 | 15:35
Večeras je "finale" za BiH!

Nakon istorijskog nastupa s Argentinom na Marakani i očekivanog poraza, pred Zmajevima je utakmica istine. Izabranici Safeta Sušića večeras nemaju pravo na kiks, čega su i oni svjesni jer poraz ih šalje kući.

Nakon duela sa Argentinom i solidne igre, u velikom dijelu bosanskohercegovačke javnosti vlada veliki optimizam, odnosno Zmajeve gotovo svi već vide u osmini finala. Međutim, postavlja se pitanje da li takav stav ima i pokriće? Istina, Nigerija je u duelu sa Iranom razočarala, odnosno nije mogla probiti iranski bunker i gotovo je sigurno da ova afrička reprezentacija ne može ponoviti tako lošu igru.

Nigerija nije reprezentacija za potcijeniti, u njenom timu ima kvalitetnih igrača koji su već osjetili slast igranja na velikim takmičenjima i svako eventualno opuštanje sigurno će znati kazniti. Svjestan je toga i selektor našeg nacionalnog tima, koji za razliku od neobjektivne javnosti smiruje strasti. Poziva selektor na oprez, upozorava na dobre strane Nigerije jer igrao je Pape u svojoj karijeri mnogo sličnih utakmica i sigurno zna odakle vreba najveća opasnost.

Popravnog nema, Zmajevi večeras igraju "polufinale" Mundijala, a "finale" će, nadamo se, igrati protiv Irana. Duel s Nigerijom je možda i najvažniji u istoriji bosanskohercegovačke reprezentacije jer pobjedom dobijamo mnogo, dok eventualni poraz Zmajeve vraća u domovinu s neuspješno odrađenom misijom.

Zbog toga srećno Zmajevi, pokažite kvalitet, borbenost i bez bespotrebne jurnjave, pametnom igrom do rezultata koji nas ostavlja u igri za plasman u osminu finala.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MiraISa

21.06.2014 16:34

Sretno Zmajevi!!!!

ODGOVORITE