Мари не осећа притисак пред Вимблдон

Британски тенисер Енди Мари рекао је да не осећа притисак пред почетак турнира у Вимблдону, који је освојио прошле године.

Тенис 21.06.2014 | 14:32
Мари не осећа притисак пред Вимблдон

Шкот је тада постао први тенисер са Острва који је тријумфовао на најпрестижнијем тениском турниру после 77 година.

“Смирен сам, али ме људи стално питају како ћу се осећати када стигнем на турнир као бранилац трофеја. То што сам овде победио прошле године може само да ми помогне, имам искуство и знам како се побеђује“, истакао је Мари.

За разлику од прошле године, Британац ће у стручном штабу имати другачију поставу, а лидер тренерског тима је некадашња најбоља тенисерка света Амели Морезмо.

“Нисмо разговарали о будућности, када се буде завршио турнир сигурно ћемо сести за сто, али сам ја за сада презадовољан сарадњом, што је вероватно најбитније. За мене та одлука неће бити базирана на постигнутим резултатима, не можете као тренер променити све за пет или шест дана. Кључ одлуке ће бити процена о томе како тренирамо, како комуницирамо, како се договарамо око тактике. Могао бих да изгубим и у првом колу Вимблдона, али свакако то не би била њена грешка“, навео је Мари.

Францускиња је ступила на нову дужност 8. јуна ове године, чиме је постала прва жена тренер у мушком тенису.

“Није било баш најједноставније почети сарадњу... У Квинсу је око нас било милион фотоапарата и камера, то није били право место за почетак новог поглавља. Када смо успели да се сколимо одатле све је било другачије“, објаснио је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар