Mari ne oseća pritisak pred Vimbldon

Britanski teniser Endi Mari rekao je da ne oseća pritisak pred početak turnira u Vimbldonu, koji je osvojio prošle godine.

Tenis 21.06.2014 | 14:32
Mari ne oseća pritisak pred Vimbldon

Škot je tada postao prvi teniser sa Ostrva koji je trijumfovao na najprestižnijem teniskom turniru posle 77 godina.

“Smiren sam, ali me ljudi stalno pitaju kako ću se osećati kada stignem na turnir kao branilac trofeja. To što sam ovde pobedio prošle godine može samo da mi pomogne, imam iskustvo i znam kako se pobeđuje“, istakao je Mari.

Za razliku od prošle godine, Britanac će u stručnom štabu imati drugačiju postavu, a lider trenerskog tima je nekadašnja najbolja teniserka sveta Ameli Morezmo.

“Nismo razgovarali o budućnosti, kada se bude završio turnir sigurno ćemo sesti za sto, ali sam ja za sada prezadovoljan saradnjom, što je verovatno najbitnije. Za mene ta odluka neće biti bazirana na postignutim rezultatima, ne možete kao trener promeniti sve za pet ili šest dana. Ključ odluke će biti procena o tome kako treniramo, kako komuniciramo, kako se dogovaramo oko taktike. Mogao bih da izgubim i u prvom kolu Vimbldona, ali svakako to ne bi bila njena greška“, naveo je Mari.

Francuskinja je stupila na novu dužnost 8. juna ove godine, čime je postala prva žena trener u muškom tenisu.

“Nije bilo baš najjednostavnije početi saradnju... U Kvinsu je oko nas bilo milion fotoaparata i kamera, to nije bili pravo mesto za početak novog poglavlja. Kada smo uspeli da se skolimo odatle sve je bilo drugačije“, objasnio je Mari.

Komentari / 0

Ostavite komentar