Сеул: ухапшена супруга одбјеглог милијардера

Јужнокорејска полиција ухапсила је Квон Јун Џа (72) осумњичену за проневеру, док власти трагају за њеним супругом који се доводи у везу са потонућем трајекта у априлу, када је погинуло више од 300 људи.

Свијет 21.06.2014 | 13:27
Сеул: ухапшена супруга одбјеглог милијардера

 

Полиција више од месец дана трага за њенин супругом, Јо Бјунг Уном (73), оптуженог за проневеру новца, немар и утају пореза у компанији која је власник потонулог трајекта, на коме су у страдали средњошколци, преноси Тањуг.
Трајект.јпг

У петак је ухапшен и супруг Јоове млађе сестре, иначе бивши амбасадор у Чешкој, због сумње да је помогао милијардеру да избегне хапшење, пренела је агенција Ројтерс.

Власти су подигле вредност награде за информацију о томе где се милијардер скрива на пола милиона долара.

Председница Јужне Кореје Парк Гјен Хје је затражила од полиције и тужилаштва да учине много више како би Јо био изведен пред лице правде.

Власти највише занима да ли су проневере новца у компанији довеле до тога да на трајетку не буду испоштоване безбедносни стандарди и процедуре.

Председница Јужне Кореје је недавно заменила седморо чланова кабинета у циљу да поврати поверење јавности пољуљано после несреће трајекта.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тт

22.06.2014 08:19

Због трајекта смијенила дио владе. Код нас само кажу опозиција или Федерација и наставе по старом.

ОДГОВОРИТЕ