Seul: uhapšena supruga odbjeglog milijardera

Južnokorejska policija uhapsila je Kvon Jun Dža (72) osumnjičenu za proneveru, dok vlasti tragaju za njenim suprugom koji se dovodi u vezu sa potonućem trajekta u aprilu, kada je poginulo više od 300 ljudi.

Svijet 21.06.2014 | 13:27
Seul: uhapšena supruga odbjeglog milijardera

 

Policija više od mesec dana traga za njenin suprugom, Jo Bjung Unom (73), optuženog za proneveru novca, nemar i utaju poreza u kompaniji koja je vlasnik potonulog trajekta, na kome su u stradali srednjoškolci, prenosi Tanjug.
Trajekt.jpg

U petak je uhapšen i suprug Joove mlađe sestre, inače bivši ambasador u Češkoj, zbog sumnje da je pomogao milijarderu da izbegne hapšenje, prenela je agencija Rojters.

Vlasti su podigle vrednost nagrade za informaciju o tome gde se milijarder skriva na pola miliona dolara.

Predsednica Južne Koreje Park Gjen Hje je zatražila od policije i tužilaštva da učine mnogo više kako bi Jo bio izveden pred lice pravde.

Vlasti najviše zanima da li su pronevere novca u kompaniji dovele do toga da na trajetku ne budu ispoštovane bezbednosni standardi i procedure.

Predsednica Južne Koreje je nedavno zamenila sedmoro članova kabineta u cilju da povrati poverenje javnosti poljuljano posle nesreće trajekta.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tt

22.06.2014 08:19

Zbog trajekta smijenila dio vlade. Kod nas samo kažu opozicija ili Federacija i nastave po starom.

ODGOVORITE