Украјински званичници оптужени за ратни злочин

Руски истражни комитет оптужио је вршиоца дужности украјинског министра унутрашњих послова Арсена Авакова и гувернера региона Дњепропетровск Игора Коломојскјијег за ратне злочине, рекао је званичник тог комитета Владимир Маркин.

Свијет 21.06.2014 | 11:24
Украјински званичници оптужени за ратни злочин

 

"Према кривичној пријави, покренутој на основу злочина употребе неконвенционалног наоружања, првостепеног убиства, мјешања у професионалне активности новинара и отмицу, изнесене су оптужбе против министра и гувернера", истиче Марков, преноси руски "Глас Русије".

Он је раније изјавио да истражиоци вјерују да су обојица били упознати са недавним отмицама новинара руске телевизијске станице "Звијезда" и још неколико медијских кућа.

Руска телевизијска станица је 14. јуна јавила да су њихови новинари по други пут у протеклих два мјесеца ухапшени. У региону Дњепропетровска ухапшени су новинар Евгениј Давидов и тонац Никита Конашенков. Обојица су ослобођени два дана касније након чега су стигли у Москву.

На Давидову и Конашенкову биле су видљиве модрице.

Почетком седмице у минобацачком нападу недалеко од украјинског града Лугањска погинули су руски новинар Игор Корнељук и тонац Антон Волошин.

Од почетка сукоба у Украјини погинуло је пет новинара.

Коментари / 0

Оставите коментар