10 најљепших мјеста на Балкану за посјету током љета

На Балканском полуострву се налазе неке од најпознатијих туристичких дестинација у Европи. Цео регион нуди богату историју, домаћу храну, авантуре и нека од најлепших природних окружења на свету. Са око 15 земаља које су делом или целом површином на Балканском полуострву, сваки посетилац може да бира где да иде и сигурно неће погрешити.

Путовања 21.06.2014 | 10:11
10 најљепших мјеста на Балкану за посјету током љета

Портал за путовања Еартхтравелинг.цом препоручује десет најлепших и најпожељнијих дестинација које би требало посетити већ овог лета.

Бледско језеро, Словенија - Овај мали алпски град на северозападу Словеније налази се на обали језера Блед, чија плава боја воде окружује мало острво и малу барокну цркву. Након двосатне шетње око језера, посетите седњевјековни двор на врху брда за панормаски поглед, а затим вратите енергију уз локални специјалитет: кремшниту која се служи годинама у хотелу Парк.

Плитвичка језера - Хрватска - У једном парку можете посетити велике водопаде, језера, шуму... Боје језера иду од азурно плаве до зелене, па и сиве. Боја воде се непрестано мења зависно од количине минерала или организама присутних у језеру и нивоа под којим сунчева светлост пада на воду. Шеснаест језера формираних природним путем бранама седре је подељено на доња и горња језера. Плитвичка језера су сигурно локација за истинско дивљење природи.

Свети Стефан - Црна Гора - Црна Гора је држава на Балкану, на обали Јадранског мора. Ово је истински балкански дијамант. На обали, близу Будве, налази се ресорт Свети Стефан са собама у виду колиба из 15. века, спа понудом, рестораном и осталим хотелским садржајима.

Метеори - Грчка - Метеори су подручје у Тесалији (централна Грчка), а Калампака је град настао на каменим торњевима Метеора. Оно што је чини посебном су самостани на врху камених торњева. Ти самостани, врхови на које се треба попети и путеви за пешачење доводе многе туристе баш на Метеоре.

Мостар - Босна и Херцеговина - Налази се на реци Неретви и један је од историјских градова Босне и Херцеговине. Такође, један је од ретких градова са богатом колекцијом отоманско-исламске архитектуре. Главно обележје овог града, Стари мост, саградили су на реци Неретви Отомани још давне 1556. године.

Охридско језеро - Македонија - Охридско језеро лежИ у долини између Охрида и Струга, на граници између Македоније и Албаније и седмо је најдубље језеро у Еуропи. Вода Охридског језера потиче углавном од многобројних извора на површини и испод земље. Због тога га многи научници сматрају јединственим. Охридско језеро је број један на листи туристичких дестинација у Македонији, што чини градове Охрид и Струга најпосећењим градовима у овој земљи.

Несебар - Бугарска - Несебар је један од најстаријих градова у Бугарској. Град, који се налази на полуострву, у Црном мору, састоји се од два дела који су повезани каналом. У једном делу су смештене старе зграде и цркве, а на улазу у стари део Несебара постоје и остаци бедема. 1983. године су споменици културе из овог места додати на УНЕСЦО попис светске културне баштине. Током последњих десет година насеље се претворило у модерни европску град са атрактивним хотелима и нуди одличне услове за туристе. Плаже су чисте, а љубитељима мора и купања је на располагању богата понуда за купање, роњење и риболов.

Дракулин дворац - Румунија - Туристи који посете Румунију, сигурно су обишли и Дракулин дворац који се налази у непосредној близини Брашова у Румунији. То је популарна туристичка атракција у овој земљи, а његова историја датира из 13. века.

Саранде - Албанија - Саранде је једна од најпопуларнијих дестинација у Албанији. Она је позната по својој ведрој, елегантној и романтичној аури која је посебна за заљубљене парове. Саранде се налази у идиличном заливу у Јонском мору, а окружено је нетакнутом плавом водом, пешчаном плажом и шеталиштима.

Ниш - Србија - Ниш је културно, индустријско и административно средиште на реци Нишави у Србији. Нишка тврђава, археолошко налазиште и Ћеле кула су само неке атракција у или око Ниша које треба посетити. Нишка тврђава је важан историјски споменик који се издиже на десној обали реке, са погледом на насеља старија од два миленијума.

Коментари / 0

Оставите коментар