Нове чланове ИСИС врбује и у БиХ

Припадници Исламске Државе Ирака и Шама (ИСИС), за коју многи кажу да је радикалнија од саме Ал Каиде, објавили су видео клип у сврху регрутовања нових чланова, у којем охрабрују и подстичу муслимане широм свијета да им се придруже у Ираку и Сирији.

Свијет 21.06.2014 | 09:32
Нове чланове ИСИС врбује и у БиХ

 

У видео клипу, професионално урађеном, који траје 13 минута, приказују се млади Британци, данас ратници ИСИС-а, који видео почињу реченицом: "Умријећете свакако".

Након што су се представили да долазе из Велике Британије, настављају причу о томе како је придружење ИСИС-у спас, јер ће се тако ријешити стреса и депресије, који су везани за живот на западу.

"Да ли сте спремни да жртвујете свој посао, свој ауто, своју породицу? Да ли сте спремни да све то жртвујете у име Алаха? Ако јесте, онда ће вам Алах дати 700 пута више од тога што сад имате. Осјетићете неизмјерну срећу", каже један од припадника ИСИС-а.

За веома кратко вријеме овај видео је постао изузетно популаран, "завртио" се на твитеру, да би убрзо почеле да пристижу и поруке подршке - од Рима до Аустралије, од Африке, па све до Косова.
Посебно је интересантна подршка са Косова, у којој стоји: "Наши лавови су наш понос. Подршка са Косова, волимо вас ИСИС."

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

21.06.2014 10:18

Оставите насе Људе бозе драги....

ОДГОВОРИТЕ