Nove članove ISIS vrbuje i u BiH

Pripadnici Islamske Države Iraka i Šama (ISIS), za koju mnogi kažu da je radikalnija od same Al Kaide, objavili su video klip u svrhu regrutovanja novih članova, u kojem ohrabruju i podstiču muslimane širom svijeta da im se pridruže u Iraku i Siriji.

Svijet 21.06.2014 | 09:32
Nove članove ISIS vrbuje i u BiH

 

U video klipu, profesionalno urađenom, koji traje 13 minuta, prikazuju se mladi Britanci, danas ratnici ISIS-a, koji video počinju rečenicom: "Umrijećete svakako".

Nakon što su se predstavili da dolaze iz Velike Britanije, nastavljaju priču o tome kako je pridruženje ISIS-u spas, jer će se tako riješiti stresa i depresije, koji su vezani za život na zapadu.

"Da li ste spremni da žrtvujete svoj posao, svoj auto, svoju porodicu? Da li ste spremni da sve to žrtvujete u ime Alaha? Ako jeste, onda će vam Alah dati 700 puta više od toga što sad imate. Osjetićete neizmjernu sreću", kaže jedan od pripadnika ISIS-a.

Za veoma kratko vrijeme ovaj video je postao izuzetno popularan, "zavrtio" se na tviteru, da bi ubrzo počele da pristižu i poruke podrške - od Rima do Australije, od Afrike, pa sve do Kosova.
Posebno je interesantna podrška sa Kosova, u kojoj stoji: "Naši lavovi su naš ponos. Podrška sa Kosova, volimo vas ISIS."

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CCCC

21.06.2014 10:18

Ostavite nase Ljude boze dragi....

ODGOVORITE