Васић остаје на челу Полиције Српске?

 

Независни одбор Народне скупштине РС расписао је конкурс за избор директора Полиције РС, а како незванично сазнајемо, по свему судећи, Гојко Васић, актуелни директор Полиције РС, остаће још један мандат на тој функцији.

Република Српска 21.06.2014 | 18:29
Васић остаје на челу Полиције Српске?

 

Васићу мандат истиче почетком августа и има право да се кандидује за још један.
"Још је рано о томе. Конкурс је тек расписан и касније можемо о томе када видимо ко се све пријавио и када се заврши процедура интервјуа са кандидатима итд. Размислићу да ли ћу се пријавити", рекао је кратко Васић.

Кандидата за директора Полиције предлаже Независни одбор, а именује Влада РС на период од четири године.
На конкурсу који је расписан кандидати који се пријављују морају испуњавати посебне услове, односно морају имати чин главног инспектора или виши чин са најмање три године рада у том чину. Такође, посебни услови су и да кандидат није члан политичке странке, да се не налази на било којем положају у политичкој странци на било ком нивоу.

Уз пријаву кандидати ће, између осталог, морати доставити и биографију о кретању у служби, увјерење о невођењу кривичног поступка, овјерену изјаву о имовном стању као и овјерену изјаву да није оптужен од стране Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију и да није одбио да се појави пред Трибуналом у својству свједока.

Иначе, директор Полиције РС има надлежности да планира, управља и надгледа све активности полиције, организује, обједињује и усмјерава њен рад, припрема програм рада и редовно извјештава министра унутрашњих послова о активностима.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Питам се Питам

21.06.2014 06:48

Сасвим слуцајно одједном конкурс за директора полиције у јеку акције сипа. Хмхмхм

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в.21.06.2014

21.06.2014 07:05

Надлежности директора полиције су : да штити криминалце од закона којег су сами направили да им нико ништа не може а да хапсе ситне дилере што продају њихову увежену дрогу па је као одузму и врате поново у продају а криминалци су БАЈА на челу са својом рајом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

21.06.2014 07:52

Благо лоповима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф.

21.06.2014 08:13

Нека је директор а гдје су резултати тј привредни криминал,јел га нема?

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

21.06.2014 08:26

Васиц је постен и добар полицајац.Медјутим не мозе он сам против десетина криминалаца у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

21.06.2014 08:39

Ма џаба га бирају. Време ће да га брише. Тајкуни мисле да их он може да заштити. После Октобра неће. Опозиција је толико одлучна да крене у борбу против криминала да су већ разрађене све кадровске шеме до најситнијег детаља. Тачно се зна свака позиција и ко ће где да буде од директора Полиције до полицајца. Овај МУП што сада гледате је приватни МУП тајкунских лобија, а после октобра имаћете прилику да видите једну организовану државну институцију, у којој на руководним позицијама седе стручни и школовани кадрови а не багатела са сумњивим дипломама којекаквих менаџера и услужног бизниса итд. После октобра гледаћете Полицију Српске која без милости хапси криминалце, тајкуне, профитере, а у служби је свих грађана РС. Време ће показати какав ћемо препород да доживимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пробосанац

21.06.2014 09:25

Вечерас БИХ на СП у Бразилу, гледајте нас да мало смањите крвни притисак!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

21.06.2014 10:43

Апсолутно се слазем са слободановим коментаром. МуП је приватна институција милорада додика. Сви руководни радници су само подобници и полтрони који везе немају са полицијским послом....вец су постављени да изврсавају приватне наредбе милорада додика. Под хитно смјена свих нацелника и командира у мупу рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКАЦ

21.06.2014 11:47

Зна ли Директор гдје се сада трнутно налази лопов Мићо Краљевић из Власенице? Чуо сам да је побјегао у непознатом правцу..Није ваљда да не жели да се мијеша у свој посао Хе-Хе.Какав одбор, такав и Директор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавијештен

21.06.2014 11:57

У структури МУП-а бити поштен значи обављати споредне и неважне послове. На значајним позицијама су послушници,поданици и увлакачи. Васић обавља значајну функцију. Једини поштен и школован полицајац у МУП-а је био Урош Пена. Није могао остати, јер је и сувише озбиљно схватио шта значи бити поштен полицајац.Васић је поштен јер живи поред поште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

21.06.2014 12:44

Нити је кога ухапсио нити води и једну истрагу против моцника који су Српску ојадили за милијарде км.Оцито се ради о изузетно способном кадру тацно по мјери владајуце олигархије и криминалаца блиских њима.Цеститам на избору али мислим да би било доста исплатније да сте мјесто Васица ударили колац јер сто се тице полицијског посла уцинак би био исти али би барем устедили пар хиљада марака које исплацујете овом господину на основу плате.Свака цаст на избору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић нам треба

21.06.2014 13:24

Па ово је баш интересантно. Вучић посмјењивао све начелнике у Србији, а овај наш као да је света крава при том и врапци на гранама знају да су полиција и криминалци повезани ко ситна цријевца. Наравно да га нече смијенити па треба уништити доказе, а и да се још која марка навуче док се не оде са власти, требаће за црне дане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

21.06.2014 14:39

Васиц је обицни пијун и полтрон. Не пита се ниста. Јој само да вас скину са власти и у затворе посаљу...узивацу у тим тренуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

21.06.2014 15:54

Васиц се неце пријавити јер није добио сагласност да поново конкурисе на позицију директора зато сто га нема ни у каквим таловима и не могу га ницим уцјењивати, а у бурним и несигурним временима потребан је цовјек од апсолутног повјерења, вец је одлуцено за новог директора, само пратите ко це конкурисати, увијек буде само један из МУП-а РС и то онај коме казу да се пријави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правник унутрасњих послова

21.06.2014 16:49

Највеце мудо РС је ГојкоВасиц. Заститник свих тајкуна РС и најодговорнији за криминал.

ОДГОВОРИТЕ