Vasić ostaje na čelu Policije Srpske?

 

Nezavisni odbor Narodne skupštine RS raspisao je konkurs za izbor direktora Policije RS, a kako nezvanično saznajemo, po svemu sudeći, Gojko Vasić, aktuelni direktor Policije RS, ostaće još jedan mandat na toj funkciji.

Republika Srpska 21.06.2014 | 18:29
Vasić ostaje na čelu Policije Srpske?

 

Vasiću mandat ističe početkom avgusta i ima pravo da se kandiduje za još jedan.
"Još je rano o tome. Konkurs je tek raspisan i kasnije možemo o tome kada vidimo ko se sve prijavio i kada se završi procedura intervjua sa kandidatima itd. Razmisliću da li ću se prijaviti", rekao je kratko Vasić.

Kandidata za direktora Policije predlaže Nezavisni odbor, a imenuje Vlada RS na period od četiri godine.
Na konkursu koji je raspisan kandidati koji se prijavljuju moraju ispunjavati posebne uslove, odnosno moraju imati čin glavnog inspektora ili viši čin sa najmanje tri godine rada u tom činu. Takođe, posebni uslovi su i da kandidat nije član političke stranke, da se ne nalazi na bilo kojem položaju u političkoj stranci na bilo kom nivou.

Uz prijavu kandidati će, između ostalog, morati dostaviti i biografiju o kretanju u službi, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, ovjerenu izjavu o imovnom stanju kao i ovjerenu izjavu da nije optužen od strane Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i da nije odbio da se pojavi pred Tribunalom u svojstvu svjedoka.

Inače, direktor Policije RS ima nadležnosti da planira, upravlja i nadgleda sve aktivnosti policije, organizuje, objedinjuje i usmjerava njen rad, priprema program rada i redovno izvještava ministra unutrašnjih poslova o aktivnostima.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Pitam se Pitam

21.06.2014 06:48

Sasvim slucajno odjednom konkurs za direktora policije u jeku akcije sipa. Hmhmhm

ODGOVORITE
Name

maja v.21.06.2014

21.06.2014 07:05

Nadležnosti direktora policije su : da štiti kriminalce od zakona kojeg su sami napravili da im niko ništa ne može a da hapse sitne dilere što prodaju njihovu uveženu drogu pa je kao oduzmu i vrate ponovo u prodaju a kriminalci su BAJA na čelu sa svojom rajom

ODGOVORITE
Name

LJubo

21.06.2014 07:52

Blago lopovima!

ODGOVORITE
Name

F.

21.06.2014 08:13

Neka je direktor a gdje su rezultati tj privredni kriminal,jel ga nema?

ODGOVORITE
Name

smoluca

21.06.2014 08:26

Vasic je posten i dobar policajac.Medjutim ne moze on sam protiv desetina kriminalaca u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

21.06.2014 08:39

Ma džaba ga biraju. Vreme će da ga briše. Tajkuni misle da ih on može da zaštiti. Posle Oktobra neće. Opozicija je toliko odlučna da krene u borbu protiv kriminala da su već razrađene sve kadrovske šeme do najsitnijeg detalja. Tačno se zna svaka pozicija i ko će gde da bude od direktora Policije do policajca. Ovaj MUP što sada gledate je privatni MUP tajkunskih lobija, a posle oktobra imaćete priliku da vidite jednu organizovanu državnu instituciju, u kojoj na rukovodnim pozicijama sede stručni i školovani kadrovi a ne bagatela sa sumnjivim diplomama kojekakvih menadžera i uslužnog biznisa itd. Posle oktobra gledaćete Policiju Srpske koja bez milosti hapsi kriminalce, tajkune, profitere, a u službi je svih građana RS. Vreme će pokazati kakav ćemo preporod da doživimo.

ODGOVORITE
Name

probosanac

21.06.2014 09:25

Večeras BIH na SP u Brazilu, gledajte nas da malo smanjite krvni pritisak!!!!

ODGOVORITE
Name

krsto

21.06.2014 10:43

Apsolutno se slazem sa slobodanovim komentarom. MuP je privatna institucija milorada dodika. Svi rukovodni radnici su samo podobnici i poltroni koji veze nemaju sa policijskim poslom....vec su postavljeni da izvrsavaju privatne naredbe milorada dodika. Pod hitno smjena svih nacelnika i komandira u mupu rs.

ODGOVORITE
Name

OKAC

21.06.2014 11:47

Zna li Direktor gdje se sada trnutno nalazi lopov Mićo Kraljević iz Vlasenice? Čuo sam da je pobjegao u nepoznatom pravcu..Nije valjda da ne želi da se miješa u svoj posao He-He.Kakav odbor, takav i Direktor...

ODGOVORITE
Name

Obaviješten

21.06.2014 11:57

U strukturi MUP-a biti pošten znači obavljati sporedne i nevažne poslove. Na značajnim pozicijama su poslušnici,podanici i uvlakači. Vasić obavlja značajnu funkciju. Jedini pošten i školovan policajac u MUP-a je bio Uroš Pena. Nije mogao ostati, jer je i suviše ozbiljno shvatio šta znači biti pošten policajac.Vasić je pošten jer živi pored pošte.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

21.06.2014 12:44

Niti je koga uhapsio niti vodi i jednu istragu protiv mocnika koji su Srpsku ojadili za milijarde km.Ocito se radi o izuzetno sposobnom kadru tacno po mjeri vladajuce oligarhije i kriminalaca bliskih njima.Cestitam na izboru ali mislim da bi bilo dosta isplatnije da ste mjesto Vasica udarili kolac jer sto se tice policijskog posla ucinak bi bio isti ali bi barem ustedili par hiljada maraka koje isplacujete ovom gospodinu na osnovu plate.Svaka cast na izboru

ODGOVORITE
Name

Vučić nam treba

21.06.2014 13:24

Pa ovo je baš interesantno. Vučić posmjenjivao sve načelnike u Srbiji, a ovaj naš kao da je sveta krava pri tom i vrapci na granama znaju da su policija i kriminalci povezani ko sitna crijevca. Naravno da ga neče smijeniti pa treba uništiti dokaze, a i da se još koja marka navuče dok se ne ode sa vlasti, trebaće za crne dane!

ODGOVORITE
Name

maja

21.06.2014 14:39

Vasic je obicni pijun i poltron. Ne pita se nista. Joj samo da vas skinu sa vlasti i u zatvore posalju...uzivacu u tim trenucima.

ODGOVORITE
Name

stole

21.06.2014 15:54

Vasic se nece prijaviti jer nije dobio saglasnost da ponovo konkurise na poziciju direktora zato sto ga nema ni u kakvim talovima i ne mogu ga nicim ucjenjivati, a u burnim i nesigurnim vremenima potreban je covjek od apsolutnog povjerenja, vec je odluceno za novog direktora, samo pratite ko ce konkurisati, uvijek bude samo jedan iz MUP-a RS i to onaj kome kazu da se prijavi.

ODGOVORITE
Name

pravnik unutrasnjih poslova

21.06.2014 16:49

Najvece mudo RS je GojkoVasic. Zastitnik svih tajkuna RS i najodgovorniji za kriminal.

ODGOVORITE