Нема евакуације држављана БиХ из Ирака

Држављани БиХ који бораве у Ираку до сада нису упутили захтјев за евакуацију из те земље, потврдио је портпарол Министарства иностраних послова БиХ Небојша Регоје.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 21:20
Нема евакуације држављана БиХ из Ирака

"У Ираку је тренутно од 10 до 15 наших држављана, који се налазе у региону Курдистана, гдје је ситуација мирнија него у другим дијеловима земље. За сада немамо информацију да је неко од њих угрожен", каже
Регоје.

Он је потврдио да је Амбасаде БиХ у Аману, која дипломатски покрива Ирак, у контакту са грађанима БиХ који раде у босанскохерцеговачким фирмама, за неке међународне организације или стране компаније, или су у породичним везама.

Министарство иностраних послова БиХ раније је издало упозорење у којем је сугерисало држављанима БиХ да не путују у Ирак, односно да воде рачуна о безбједносним аспектима.

На веб-страници Министарства наводи се да се држављани БиХ у Ираку, којима је потребна помоћ, могу обратити Амбасади БиХ у Аману на број телефона +962 6 58 56 921, а чланови породица у БиХ који имају сроднике у Ираку могу контактирати Амбасаду БиХ у Аману или Центар комуникација у Министарству у Сарајеву на број телефона +387 33 281 234.

Коментари / 0

Оставите коментар