Радници „Омар“-а траже зарађено

Прошло је више од годину дана од преузимања имовине Дрвне индустрије „Омар“ од стране предузећа „Фагус“, а у производним погонима у Кнежеву је запослено мање од 20 људи, тврде бивши радници и повјериоци који су у бањалучком Окружном привредном суду присуствовали скупштини одбора повјерилаца.

Република Српска 20.06.2014 | 17:49
Радници „Омар“-а траже зарађено

Упркос судским пресудама нису успјели да се намире из стечајне масе, за шта оптужују стечајног управника, тврдећи да је из предузећа, по разним основама, извучено 50 милиона марака, а 380 радника постали социјални случајеви.

На сцени је криминал најгоре врсте, а Републиком Српском владају тајкуни и стечајна мафија, углас поручује 20-ак бивших радника, а сада повјерилаца Дрвне индустрије „Омар“, из Кнежева.

Педесет милиона марака је извучено из „Омара“, а радници су од свега добили по 200 марака, тврди Цвијо Кнежевић. За то окривљује стечајног управника, Милана Латинчића, за којег каже да ради само у сопственом и интересу појединих повјерилаца. У овој држави се не поштују ни судске пресуде које радници имају, али упркос њима не могу доћи до својих потраживања, за разлику од неких којима се ни име не зна, наводе бивши радници.

Нови власник „Омар“-а, компанија „Фагус“, није испунила обавезе које је преузела потписивањем купопродајног уговора, истиче начелник Кнежева.

„Омар“ мора опстати, али не овако како сада опстаје, каже Боре Шкељић.

Власник „Фагус“-а, Мирослав Малијевић, није се јављао на телефон, тако да нисмо могл добити његов коментар на оптужбе из Кнежева. Стечајни управник је био недоступан. Дрвна индустрија „Омар“ је у добра времена запошљавала 380 људи. Данас запошљава 20.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар