Radnici „Omar“-a traže zarađeno

Prošlo je više od godinu dana od preuzimanja imovine Drvne industrije „Omar“ od strane preduzeća „Fagus“, a u proizvodnim pogonima u Kneževu je zaposleno manje od 20 ljudi, tvrde bivši radnici i povjerioci koji su u banjalučkom Okružnom privrednom sudu prisustvovali skupštini odbora povjerilaca.

Republika Srpska 20.06.2014 | 17:49
Radnici „Omar“-a traže zarađeno

Uprkos sudskim presudama nisu uspjeli da se namire iz stečajne mase, za šta optužuju stečajnog upravnika, tvrdeći da je iz preduzeća, po raznim osnovama, izvučeno 50 miliona maraka, a 380 radnika postali socijalni slučajevi.

Na sceni je kriminal najgore vrste, a Republikom Srpskom vladaju tajkuni i stečajna mafija, uglas poručuje 20-ak bivših radnika, a sada povjerilaca Drvne industrije „Omar“, iz Kneževa.

Pedeset miliona maraka je izvučeno iz „Omara“, a radnici su od svega dobili po 200 maraka, tvrdi Cvijo Knežević. Za to okrivljuje stečajnog upravnika, Milana Latinčića, za kojeg kaže da radi samo u sopstvenom i interesu pojedinih povjerilaca. U ovoj državi se ne poštuju ni sudske presude koje radnici imaju, ali uprkos njima ne mogu doći do svojih potraživanja, za razliku od nekih kojima se ni ime ne zna, navode bivši radnici.

Novi vlasnik „Omar“-a, kompanija „Fagus“, nije ispunila obaveze koje je preuzela potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, ističe načelnik Kneževa.

„Omar“ mora opstati, ali ne ovako kako sada opstaje, kaže Bore Škeljić.

Vlasnik „Fagus“-a, Miroslav Malijević, nije se javljao na telefon, tako da nismo mogl dobiti njegov komentar na optužbe iz Kneževa. Stečajni upravnik je bio nedostupan. Drvna industrija „Omar“ je u dobra vremena zapošljavala 380 ljudi. Danas zapošljava 20.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar