Конгрес медицинских сестара Српске

На олимпијској Јахорини у току је 3. Конгрес Савеза медицинских сестара и техничара Републике Српске. Више од 200 учесника Конгреса жели да професија медицинске сестре коначно добије улогу у друштву какву заслужује.

Република Српска 20.06.2014 | 16:37
Конгрес медицинских сестара Српске

,,У нашем друштву и систему здравствене заштите професија медицинске сестре и техничара није препозната и није довољно цијењена, а медицинске сестре су од непроцјењивог значаја за здравство и пацијенте'', каже предсједник Савеза медицинских сестара и техничара Републике Српске Живко Марковић.

,,На Конгресу ћемо покренуту низ питања важних за нашу професију. Кадрофска стрктура, школовање медицинских сестара те њихово вредновање и мотивација за посао'', истиче Госпава Пејић предсједник Удужења медицинских сестара и техничара Источног Сарајева.

На Конгресу учествују и гости из земаља регије, који такође дијеле исте или сличне професионалне проблеме. Заједнички циљ је скренуту пажњу на важност медицинских сестара и техничара у систему здравствене заштите. На 3. Конгресу савеза медицинских сестара и техничара покренута је и иницијатива за оснивање Коморе медицинских сестара. Циљ је да се за обављање послова медицинских сестара и техничара уведе лиценцирање, како би се знало ко и како ради у струци те како би се заштитили не само радници већ и пацијенти.

БН ТВ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

20.06.2014 16:07

Раде у дрзавној фирми, њихова најмања плата је веца него и у једног приватног предузеца највеца гледајуци по степену струцне спреме. Ста хоце, од кога да се застите? Тразе хљеба прекоп погаце.

ОДГОВОРИТЕ