Kongres medicinskih sestara Srpske

Na olimpijskoj Jahorini u toku je 3. Kongres Saveza medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske. Više od 200 učesnika Kongresa želi da profesija medicinske sestre konačno dobije ulogu u društvu kakvu zaslužuje.

Republika Srpska 20.06.2014 | 16:37
Kongres medicinskih sestara Srpske

,,U našem društvu i sistemu zdravstvene zaštite profesija medicinske sestre i tehničara nije prepoznata i nije dovoljno cijenjena, a medicinske sestre su od neprocjenjivog značaja za zdravstvo i pacijente'', kaže predsjednik Saveza medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Živko Marković.

,,Na Kongresu ćemo pokrenutu niz pitanja važnih za našu profesiju. Kadrofska strktura, školovanje medicinskih sestara te njihovo vrednovanje i motivacija za posao'', ističe Gospava Pejić predsjednik Uduženja medicinskih sestara i tehničara Istočnog Sarajeva.

Na Kongresu učestvuju i gosti iz zemalja regije, koji takođe dijele iste ili slične profesionalne probleme. Zajednički cilj je skrenutu pažnju na važnost medicinskih sestara i tehničara u sistemu zdravstvene zaštite. Na 3. Kongresu saveza medicinskih sestara i tehničara pokrenuta je i inicijativa za osnivanje Komore medicinskih sestara. Cilj je da se za obavljanje poslova medicinskih sestara i tehničara uvede licenciranje, kako bi se znalo ko i kako radi u struci te kako bi se zaštitili ne samo radnici već i pacijenti.

BN TV

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

20.06.2014 16:07

Rade u drzavnoj firmi, njihova najmanja plata je veca nego i u jednog privatnog preduzeca najveca gledajuci po stepenu strucne spreme. Sta hoce, od koga da se zastite? Traze hljeba prekop pogace.

ODGOVORITE