Поново преварени радници ФАМОС-а

Пуних седам година радници ФАМОС-а из Пала не знају да ли раде или су без посла. Сигурно је једино то да за тих седам година нису примили плату.

Република Српска 20.06.2014 | 16:20
Поново преварени радници ФАМОС-а

Фабрика је у стечају, Влада Републике Српске годинама обећава покретање производње, а имовина ФАМОС-а сваки дан нестаје.

Влада Републике Српске радницим ФАМОС-а прво је обећавала довести стратешке партнере из Саудијске Арабије. Када се Арапи нису појавили, почели су се помињати потенцијални инвеститори из сусједних земаља, па је након тога у игру ускочило чувено стратешко предузеће Никола Тесла.

За све те године радницима није исплаћена ни марка, а дугује им се по 30-ак хиљада марака. Ипак и даље им мажу очи.

Стечајни управник Радислав Братић каже да је у контакту са новим стратешким партнером којем су већ послати подаци о имовини предузећа, елеборат о могућности покретања производња, фотографије погона и машина.

,,Очекујемо за 20-ак дана посјету представника тог пословног партнера па ће мо тада знати више детаља о томе какве су њихове намјере по питању ФАМОС-а'', истиче Братић.

На наше питање ко су ти инвеститори и партнери Братић каће да не може ништа рећи јер ни он нема податаке о њима. Коме је онда слао извјештаје о имовини фабрике?

,,За то су задужени неки људи из Владе. Ја сам све то њима послао, а они су у кантакту са тим пословним партнерима'', каже Братић.

Радници измучени и преварени више никоме не вјерују. Ни стечајном управнику, ни Влади ни предсједнику. Углас оптужују Владу да их лаже годинама.

,,Какви инвеститори какви партнери све је то празна прича. Нико овдје не долази и све ће ово на крају отићи у ликвидацију. Од овога користи имају само стечајни управник и Влада и неки њихови тајкуни'', оптужује радник ФАМОС-а Мирослав Суботић.

Његов колега Вукашин Веселиновић још је оштрији.

"Ма кава Влада. Коме они владају. Какав предсједник. Њега није брига за нас. Тешко овом народу са њима, народ умире од глади''.

И док се чека стратешки партнер имовина ФАМОС-а нестаје, дио по дио. Радници су сазнали и да је недавно продат пословни простор у центру Пала који је био власништво Фабрике. Нити знају коме је продат нити гдје су паре. Све је то криминал, оптужују радници.

Радници ће ипак сачекати да се за 20-ак дана појави тај обећани стратешки партнер. Ако се и то покаже као још једна у низу превара најављују да ће све машине из ФАМОС-а продати у старо гвожђе и на тај начин наплатити бар дио дуговања, јер како кажу, од нечега морају живјети.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

xxл

20.06.2014 14:41

Добро вам иде посао гласајте опет за Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

20.06.2014 14:45

Чаушевић и Цвјетиновић су ситне рибе за стечајну мафију (судија+управник). Погледајте само напрасно стечену имовину стачајног управника Јокића из Теслића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

20.06.2014 19:07

Само наставите да гласајте за васе ратне профитере и васој дјеци сте сигурно обезбједили свјетлу будуцност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст

20.06.2014 20:31

Ако вам је обећао министар индустрије онда будите сигурни да никад неће бити напретка, јер тај криминалац великог калибра и лаже мало мање од баје, па они су произвели и те стечајне управнике и они им дају пинку и наравно и себи узимају, а ми сиротиња се надамо да су то наши врли руководиоци. Они знају само красти и ништа друго их не интересује. Па Ковачевић је изградио на све стране дворце, покуповао друге некретнине, нема гдје нема, изволите бирајте их опет, ја нисам и не мислим их бирати???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пециреп

20.06.2014 21:07

Ђеш добит плату у виртуалној фирми,одакле хеххе

ОДГОВОРИТЕ
Name

багериста

20.06.2014 21:44

ФАМОСУ са Пала влада насла СТРАТЕСКОГ парнера из Саудиске Арабије ,а БАЈА да би то потврдио казе 500.000 хиљада арапа долази у Б и Х Ови лепо скрену ПАМЕТНОМ ВУЦИЦУ у србију а ми добијемо СТРАТЕСКОГ ПАРТНЕРА [НИКОЛУ ТЕСЛУ]РАДИ НАСИХ СПЕЦИЈАНИХ ВЕЗА .У ТАЈ СЕ ПОСАО УГРАДИСЕ ; ПАРАЛЕЛНЕ ; ВЕЗЕ ПА СЕ САД НЕЗНА КО ЈЕ КО НИТИ СТА ЈЕ СТА Вуциц своју мафију трпа у затвор а ста це мо ми са насим ; б а ј а м а ;

ОДГОВОРИТЕ
Name

xим

20.06.2014 22:11

Фамосови радници немају за хљеба али њихов бивси радни колега Боско Томиц ни да се поцесе. Запослио зену, дјецу и осталу фамилију и не боји се бога... Падај сило и неправдо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

21.06.2014 10:41

Ако радници траже од владе зарађено и обећано,Баја реагује са познатим говором"ово су шпекулације потичу од опозиције,република Српска је угрожена,ето у бих улази 5000 мухаџедина, увешћу референдум за отцепљење,ови што не мисле као"ја" су издајници и тд.а премијерка:ја не познам ове људе,они нијесу у мојој надлежности,нек се обрате својим начелницима где живе,шта њих брига какву обућу носим,зашто гледају у моје ноге и тд".Нигдје благе везе овакав одговор на проблеме радника.Њих изгледа само интересује Цвјетиновић,Краљевић и њима слични.КОје овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ