Заштитите се од сунца

Важно да се крема нанесе на лице и тело најмање 30 минута пре излагања сунчевим зрацима. Кожа тако има довољно времена да је сасвим упије.

Здравље 20.06.2014 | 13:46
Заштитите се од сунца

Мазање креме з асунчање делује сасвим једноставно,али, да ли је заиста тако?Чаки ако врло пажљивото радите, можете да направите грешке које слабе заштитни фактор. Повећава се ризик од опекотина,док се безбрижно сунчате мислећи да је кожа заштићена.

Немојте да чекате да стигнете на плажу,раширите пешкир,удобно се сместите и тада почнете да се мацкате по телу.Дерматолог Жанет Граф из Медицинског центра"МаунтСинај"уЊујорку ,тврди да је важно да се крема нанесе на лице и тело најмање 30 минута пре излагања сунчевим зрацима.Кожа тако има довољно времена да је сасвим упије и нема опасности од опекотина ни током првих неколико минута сунчања, када је најосетљивија.

Најбоље је да, док сте наги после туширања, станете пред огледало и ставите препарат на сваки део тела. Немојте да заборавите на најосетљивије зоне:ножне прсте,рис на стопалима,унутрашњу страну руку,део врата који прекрива коса,ушне шкољке капке.Очи обавезно заштитите наочарима за сунце,а усне балзамом са УВ фактором,који би током лета требало увек да имате при руци.

Коментари / 0

Оставите коментар