Zaštitite se od sunca

Važno da se krema nanese na lice i telo najmanje 30 minuta pre izlaganja sunčevim zracima. Koža tako ima dovoljno vremena da je sasvim upije.

Zdravlje 20.06.2014 | 13:46
Zaštitite se od sunca

Mazanje kreme z asunčanje deluje sasvim jednostavno,ali, da li je zaista tako?Čaki ako vrlo pažljivoto radite, možete da napravite greške koje slabe zaštitni faktor. Povećava se rizik od opekotina,dok se bezbrižno sunčate misleći da je koža zaštićena.

Nemojte da čekate da stignete na plažu,raširite peškir,udobno se smestite i tada počnete da se mackate po telu.Dermatolog Žanet Graf iz Medicinskog centra"MauntSinaj"uNjujorku ,tvrdi da je važno da se krema nanese na lice i telo najmanje 30 minuta pre izlaganja sunčevim zracima.Koža tako ima dovoljno vremena da je sasvim upije i nema opasnosti od opekotina ni tokom prvih nekoliko minuta sunčanja, kada je najosetljivija.

Najbolje je da, dok ste nagi posle tuširanja, stanete pred ogledalo i stavite preparat na svaki deo tela. Nemojte da zaboravite na najosetljivije zone:nožne prste,ris na stopalima,unutrašnju stranu ruku,deo vrata koji prekriva kosa,ušne školjke kapke.Oči obavezno zaštitite naočarima za sunce,a usne balzamom sa UV faktorom,koji bi tokom leta trebalo uvek da imate pri ruci.

Komentari / 0

Ostavite komentar