Власт Српске мора се "ослободити" корупције

Лидер Српске демократске странке Младен Босић рекао је данас новинарима у Бања Луци да треба утврдити и кривичну и политичку одговорност за криминал у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

Република Српска 20.06.2014 | 17:26
Власт Српске мора се "ослободити" корупције

"Свима је јасно да су ови који су ухапшени у акцији "Пандора" били под заштитом политике",казао је Босић, наводећи да је недавно један од ухапшених Здравко Цвјетиновић поново постављен на функцију у сектор царина УИО БИХ управо полиитчком интервенцијом СНСД и он (Цвјетиновић) није крио да има подршку СНСД и Милорада Додика.


"Ради се о веома озбиљној ствари.Ми тражимо да се испита одговорност и,кривична и полиитчка, оних који су били заштитиници тих људи који су учествовали у том крупном криминалу. Ако се ради о двије милијарде марака штете, а вјероватно је и већа, онда је јасно да су од те штете могли повећати пензије и санирати последице од поплава", казао је Босић.

Он је нагласио да овдје нема будућности док се не уђе у озбиљан обрачун с криминалом и курупцијом.


Лидер СДС је изразио сумњу у владине мјере у санирању штета од последица у РС, наводећи да је то могло да се уради од дуговања оних који нису плаћали порезе.


"Влада најављује подјелу платних картица, а још увијек немају средстава за те намјене", рекао је Босић, наводећи да се већ назиру проблеми и питање је како ће то влада урадити.


Лидер СДС је рекао да је са отправником послова у амбасади САД у БиХ Николасом Хилом данас разговарао о ситуацији у РС и БиХ и да су констатовали да предстоји политички врућ период, јер се ове године одржавају избори.


"Убијеђен сам да ће у октобру у РС и БиХ доћи до промјена у октобру, јер је то услов за будућност", рекао је Босић.


Говорећи о изборном процесу, Босић је рекао да су у току припреме око техничке пријаве коалиција СДС и Савеза за промјене, а да ће кандидатске листе бити познате до 14. јула, када је рок за њихову предају.


Отправник послова у амбасади БиХ Николас Хил је рекао новинарима да су на састанку размијенили мишљења о стању у РС и БиХ.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Славен75

20.06.2014 10:57

Време је да се у РС разоткрије криминал који влада годинама, а сви смо свесни ко стоји иза тога и ко стити! Милорад. Додик је главни и одговорни за сва криминализована дела у РС! Промене у октобру су нам неопходне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТАВЉАМ КОМЕНТАР

20.06.2014 11:12

Полако корак по корак пипци хоботнице иду прем врху, јер по оној народној риба смрди од главе.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола91

20.06.2014 11:27

Свака мафија има упориште у власти.Док ове не промјенимо нема ништа од тога. А кад ови оду онда испитати малверзације у свим гранам привреде јер их у свим гранама и има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

20.06.2014 11:55

Немојте... Па "премијерка" незна уопсте ко ради у УИО БХ... Њу то не интересује, јер су то само спекулације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

20.06.2014 12:38

ЈАДНИ ОНАЈ КЕМАЛ ЧАУШЕВИЦ, ПА ОН ВЕЦ ГОДИНУ ДАНА ЧЕКА ДА ГА УХАПСЕ, А ОВИ СТРАНЦИ ЧЕКАЛИ ПОЦЕТАК ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ - ДА ПОВАЛЕ ПРВОГ КАПИТАЛЦА... САДА КАД ОН "ПРОПЈЕВА" БИЦЕ ОПШТЕ ВЕСЕЉЕ КОД ПОСТЕНОГ И ПОПЛАВЉЕНОГ НАРОДА... ИЗГЛЕДА ДА ЋЕ ОВИХ ДАНА БИТИ МНОГО "БЈЕЖАНИЈЕ" ПРЕКО ГРАНИЦА НАШЕ ДОМОВИНЕ... ЛАКШЕ СЕ БРАНИТИ СА НЕКЕ ЕГЗОТИЧНЕ ЛОКАЦИЈЕ НПР. КИПРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

20.06.2014 15:04

Благо вама лоповима, СИПА као да је знала за поплаве отворила Пандорину кутију и насла двије милијарде ето за поплаве. Неком це срце отказат боље и то него ици у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

20.06.2014 16:54

Кемал Цаусевиц никада није за свог мандата ни споменут у критичком смислу од стране наших (РС) институција, па ни од "рјецитог" садашњег Предсједника Републике Срспке. Оцигледно је да су многи политичари овом акцијом ухваћени у сну, и сад безглаво лупетају тражећи ваздуха у чуђењу својој немоци и ишчекивању ста их цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

20.06.2014 20:03

НАПРЕД БОСКЕ.ПРЕУЗМИ ТИМ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КРИМИНАЛА.

ОДГОВОРИТЕ