Vlast Srpske mora se "osloboditi" korupcije

Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić rekao je danas novinarima u Banja Luci da treba utvrditi i krivičnu i političku odgovornost za kriminal u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Republika Srpska 20.06.2014 | 17:26
Vlast Srpske mora se "osloboditi" korupcije

"Svima je jasno da su ovi koji su uhapšeni u akciji "Pandora" bili pod zaštitom politike",kazao je Bosić, navodeći da je nedavno jedan od uhapšenih Zdravko Cvjetinović ponovo postavljen na funkciju u sektor carina UIO BIH upravo poliitčkom intervencijom SNSD i on (Cvjetinović) nije krio da ima podršku SNSD i Milorada Dodika.


"Radi se o veoma ozbiljnoj stvari.Mi tražimo da se ispita odgovornost i,krivična i poliitčka, onih koji su bili zaštitinici tih ljudi koji su učestvovali u tom krupnom kriminalu. Ako se radi o dvije milijarde maraka štete, a vjerovatno je i veća, onda je jasno da su od te štete mogli povećati penzije i sanirati posledice od poplava", kazao je Bosić.

On je naglasio da ovdje nema budućnosti dok se ne uđe u ozbiljan obračun s kriminalom i kurupcijom.


Lider SDS je izrazio sumnju u vladine mjere u saniranju šteta od posledica u RS, navodeći da je to moglo da se uradi od dugovanja onih koji nisu plaćali poreze.


"Vlada najavljuje podjelu platnih kartica, a još uvijek nemaju sredstava za te namjene", rekao je Bosić, navodeći da se već naziru problemi i pitanje je kako će to vlada uraditi.


Lider SDS je rekao da je sa otpravnikom poslova u ambasadi SAD u BiH Nikolasom Hilom danas razgovarao o situaciji u RS i BiH i da su konstatovali da predstoji politički vruć period, jer se ove godine održavaju izbori.


"Ubijeđen sam da će u oktobru u RS i BiH doći do promjena u oktobru, jer je to uslov za budućnost", rekao je Bosić.


Govoreći o izbornom procesu, Bosić je rekao da su u toku pripreme oko tehničke prijave koalicija SDS i Saveza za promjene, a da će kandidatske liste biti poznate do 14. jula, kada je rok za njihovu predaju.


Otpravnik poslova u ambasadi BiH Nikolas Hil je rekao novinarima da su na sastanku razmijenili mišljenja o stanju u RS i BiH.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Slaven75

20.06.2014 10:57

Vreme je da se u RS razotkrije kriminal koji vlada godinama, a svi smo svesni ko stoji iza toga i ko stiti! Milorad. Dodik je glavni i odgovorni za sva kriminalizovana dela u RS! Promene u oktobru su nam neophodne!

ODGOVORITE
Name

OSTAVLJAM KOMENTAR

20.06.2014 11:12

Polako korak po korak pipci hobotnice idu prem vrhu, jer po onoj narodnoj riba smrdi od glave.............

ODGOVORITE
Name

Nikola91

20.06.2014 11:27

Svaka mafija ima uporište u vlasti.Dok ove ne promjenimo nema ništa od toga. A kad ovi odu onda ispitati malverzacije u svim granam privrede jer ih u svim granama i ima.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

20.06.2014 11:55

Nemojte... Pa "premijerka" nezna uopste ko radi u UIO BH... Nju to ne interesuje, jer su to samo spekulacije...

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

20.06.2014 12:38

JADNI ONAJ KEMAL ČAUŠEVIC, PA ON VEC GODINU DANA ČEKA DA GA UHAPSE, A OVI STRANCI ČEKALI POCETAK IZBORNE KAMPANJE - DA POVALE PRVOG KAPITALCA... SADA KAD ON "PROPJEVA" BICE OPŠTE VESELJE KOD POSTENOG I POPLAVLJENOG NARODA... IZGLEDA DA ĆE OVIH DANA BITI MNOGO "BJEŽANIJE" PREKO GRANICA NAŠE DOMOVINE... LAKŠE SE BRANITI SA NEKE EGZOTIČNE LOKACIJE NPR. KIPRA...

ODGOVORITE
Name

xxl

20.06.2014 15:04

Blago vama lopovima, SIPA kao da je znala za poplave otvorila Pandorinu kutiju i nasla dvije milijarde eto za poplave. Nekom ce srce otkazat bolje i to nego ici u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Aco

20.06.2014 16:54

Kemal Causevic nikada nije za svog mandata ni spomenut u kritičkom smislu od strane naših (RS) institucija, pa ni od "rjecitog" sadašnjeg Predsjednika Republike Srspke. Ocigledno je da su mnogi političari ovom akcijom uhvaćeni u snu, i sad bezglavo lupetaju tražeći vazduha u čuđenju svojoj nemoci i iščekivanju sta ih ceka.

ODGOVORITE
Name

zoro

20.06.2014 20:03

NAPRED BOSKE.PREUZMI TIM ZA BORBU PROTIV KRIMINALA.

ODGOVORITE