Сутра запрашивање комараца у Семберији

“Иако су протеклих дана у порасту, водостаји ријека Саве и Дрине далеко су од редовне одбране од поплава, а стање насипа је стабилно” , речено је данас у Штабу за ванредне ситуације. Уколико временске прилике буду дозвољавале, за сутра се планира запрашивање комараца у Семберији, које ће финансирати град Бијељина.

Република Српска 20.06.2014 | 13:37
Сутра запрашивање комараца у Семберији

“Третирање комараца са земље почеће сутра ујутру од Велиног Села и наставиће се у наредним данима на цијелом простору Семберије. Запрашивање ће обављати предузеће “Еко-заштита”, а из Института за јавно здравство добили смо један дио течности за прскање”, рекао је Мићо Мићић, командант Штаба за ванредне ситуације.

Настављају се редовне активности на санацији терена у селима поред Саве, гдје је још на снази Одлука о ванредном стању. “На овом подручју још идемо по позиву на попис оштећене имовине у поплавама и на овим пословима ради 50 људи”, каже Мићић и додаје да је већ извршен попис на 8.944 индивидуална објекта, на око 300 предузећа и преко 4.000 газдинстава. Према садашњој процјени, директна штета од поплава је 151 милион, док се индиректна штета од поплава процјењује на око 400 милиона конвертибилних марака.

У прихватним центрима смјештено је 78 људи за које су обезбијеђени топли оброци, док на пунктовима хуманитарну помоћ свакодневно прима 1.068. Осим хране, становништву у угроженим подручјима неопходни су и кревети.

Хуманитарна помоћ стиже и даље у Семберију, а посебно значајна помоћ стигла је из Словеније, у виду сјемена за сјетву кукуруза и пресијавање траве, док је из Њемачке стигло 10 тона хране за бебе. “С обзиром на велику количину ове хране чији је рок трајања 4 мјесеца, упутили смо захтјев и другим општинама угроженим у поплавама: Добоју, Шамцу, Брчком и Шековићима. Становништво из ових општина може да дође у наш централни магацин и да преузме храну за бебе”, рекао је Мићо Мићић на конференцији за новинаре.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рајко

20.06.2014 12:00

Јели сутра или малосутра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

20.06.2014 14:59

Када Мицко казе онда је то то. Није он као неки, обеца па слазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кок

20.06.2014 15:35

Колико пута то сутра додје,докле лазете народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

20.06.2014 20:49

Тој свецаности це присуствовати и министар здравља Богданиц. Мора доци да се слика, да се оправдају због лазних обецања за авио прскање.

ОДГОВОРИТЕ