Sutra zaprašivanje komaraca u Semberiji

“Iako su proteklih dana u porastu, vodostaji rijeka Save i Drine daleko su od redovne odbrane od poplava, a stanje nasipa je stabilno” , rečeno je danas u Štabu za vanredne situacije. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, za sutra se planira zaprašivanje komaraca u Semberiji, koje će finansirati grad Bijeljina.

Republika Srpska 20.06.2014 | 13:37
Sutra zaprašivanje komaraca u Semberiji

“Tretiranje komaraca sa zemlje počeće sutra ujutru od Velinog Sela i nastaviće se u narednim danima na cijelom prostoru Semberije. Zaprašivanje će obavljati preduzeće “Eko-zaštita”, a iz Instituta za javno zdravstvo dobili smo jedan dio tečnosti za prskanje”, rekao je Mićo Mićić, komandant Štaba za vanredne situacije.

Nastavljaju se redovne aktivnosti na sanaciji terena u selima pored Save, gdje je još na snazi Odluka o vanrednom stanju. “Na ovom području još idemo po pozivu na popis oštećene imovine u poplavama i na ovim poslovima radi 50 ljudi”, kaže Mićić i dodaje da je već izvršen popis na 8.944 individualna objekta, na oko 300 preduzeća i preko 4.000 gazdinstava. Prema sadašnjoj procjeni, direktna šteta od poplava je 151 milion, dok se indirektna šteta od poplava procjenjuje na oko 400 miliona konvertibilnih maraka.

U prihvatnim centrima smješteno je 78 ljudi za koje su obezbijeđeni topli obroci, dok na punktovima humanitarnu pomoć svakodnevno prima 1.068. Osim hrane, stanovništvu u ugroženim područjima neophodni su i kreveti.

Humanitarna pomoć stiže i dalje u Semberiju, a posebno značajna pomoć stigla je iz Slovenije, u vidu sjemena za sjetvu kukuruza i presijavanje trave, dok je iz Njemačke stiglo 10 tona hrane za bebe. “S obzirom na veliku količinu ove hrane čiji je rok trajanja 4 mjeseca, uputili smo zahtjev i drugim opštinama ugroženim u poplavama: Doboju, Šamcu, Brčkom i Šekovićima. Stanovništvo iz ovih opština može da dođe u naš centralni magacin i da preuzme hranu za bebe”, rekao je Mićo Mićić na konferenciji za novinare.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rajko

20.06.2014 12:00

Jeli sutra ili malosutra?

ODGOVORITE
Name

Istina

20.06.2014 14:59

Kada Micko kaze onda je to to. Nije on kao neki, obeca pa slaze.

ODGOVORITE
Name

kok

20.06.2014 15:35

Koliko puta to sutra dodje,dokle lazete narod?

ODGOVORITE
Name

BN

20.06.2014 20:49

Toj svecanosti ce prisustvovati i ministar zdravlja Bogdanic. Mora doci da se slika, da se opravdaju zbog laznih obecanja za avio prskanje.

ODGOVORITE