Радојичић: БиХ је компликована држава

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић истакао је да је улога државе током кризе, било економске или узроковане елементарним непогодама, важна, али да Република Српска има ограничене инструменте, пошто је БиХ комликована земља.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 12:26
Радојичић: БиХ је компликована држава

Радојичић је рекао новинарима у Теслићу, пред почетак Деветог међународног симпозијума о корпоративном управљању о теми "Мјесто и улога државе у регулацији привреде", да се сви заклињу у слободу тржишта док је вријеме прогреса и нормалне економске ситуације, а када дође до периода кризе, сви гледају у државу.

"Од Републике Српске се очекује да надокнади и помогне становништву у изградњи стамбених објеката и осталих потрепштина уништених у поплавама, да помогне привреди, изгради насипе, амбуланте, школе и вртиће, а да истовремено регулише све текуће обавезе, између осталог пензије, плате и инвалиднине и да успостави законски оквир који претпоставља стабилност у том периоду", рекао је Радојичић.

Он је указао на то да Република Српска не може утицати на монетарну политику, камату, износ ПДВ-а, пошто је све то на нивоу БиХ и да је сет мјера којима Српска располаже ограничен, а очекивања од ње су велика.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Слободан

20.06.2014 10:58

Да је БиХ компликована и сложена држава у то нема сумње, али и то да је наша власт још компликованија, најкорумпиранија и најотуђенија од народа у то нема сумње. А да си ти Радуле одпевао своје и то стоји. Долази време када ће клавир да се свира. Долази време ћорке Раде Радуле . Пусти ти БиХ, него ти гледај како ћеш се ти спасти из овог Бајиног јата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пемзија

20.06.2014 11:06

Срећа наша да сте ограничени бар у нечему,иначе би резултати ваше власти били још "феноменалнији"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиле

20.06.2014 11:21

Камо среће да је једноставнија, да нема толико ентитета и кантона који наводно служе заштити националних интереса, а заправо их криминални политичари користе за лично богаћење. Ко још увијек мисли да му кантон и ентитет штите некакав интерес, тај је слијеп поред очију. Срећом, поплаве су показале да смо сви ми народи у БиХ и регији једни другима најпречи и да можемо, требамо и морамо живјети једни с другима - томе нас је историја досад сто пута научила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

компликације

20.06.2014 11:32

Није БиХ компликована толико колико је на свим нивоима водјена неспособним људима. Доведите постене људе на позиције у власти па видите онда какав је напредак могуц..

ОДГОВОРИТЕ
Name

оргинал76

20.06.2014 11:53

Сто се онда не вратис у родну Црну Гору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микс

20.06.2014 17:40

Добро си разрадио теорију хаоса Иги

ОДГОВОРИТЕ
Name

y

20.06.2014 18:12

Па таква одговара политичарима и комарцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

20.06.2014 21:38

Шта овај Бајин Ђетић паметује, открива давно откривено...Чуј БиХ компликована?! Почео као и Баја ударати по БиХ!!! Умјесто по квантној науци и "теорији хаоса", што му је ужа специјалност...он по нечему с чим нема везе...Али, очигледно да се је добро опарио у политици и треба му још неки мандат... Мало му 10-15 хиљада км мјесечно, заједно са женом помоћницом министра и хтио би још...КО ЖЕЛИ СВЕ ОСТАНЕ БЕЗ ИЧЕГА, требао би да зна овај сујетни Ђетић са два лица и болесном амбицијом!

ОДГОВОРИТЕ