Radojičić: BiH je komplikovana država

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je da je uloga države tokom krize, bilo ekonomske ili uzrokovane elementarnim nepogodama, važna, ali da Republika Srpska ima ograničene instrumente, pošto je BiH komlikovana zemlja.

Bosna i Hercegovina 20.06.2014 | 12:26
Radojičić: BiH je komplikovana država

Radojičić je rekao novinarima u Tesliću, pred početak Devetog međunarodnog simpozijuma o korporativnom upravljanju o temi "Mjesto i uloga države u regulaciji privrede", da se svi zaklinju u slobodu tržišta dok je vrijeme progresa i normalne ekonomske situacije, a kada dođe do perioda krize, svi gledaju u državu.

"Od Republike Srpske se očekuje da nadoknadi i pomogne stanovništvu u izgradnji stambenih objekata i ostalih potrepština uništenih u poplavama, da pomogne privredi, izgradi nasipe, ambulante, škole i vrtiće, a da istovremeno reguliše sve tekuće obaveze, između ostalog penzije, plate i invalidnine i da uspostavi zakonski okvir koji pretpostavlja stabilnost u tom periodu", rekao je Radojičić.

On je ukazao na to da Republika Srpska ne može uticati na monetarnu politiku, kamatu, iznos PDV-a, pošto je sve to na nivou BiH i da je set mjera kojima Srpska raspolaže ograničen, a očekivanja od nje su velika.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Slobodan

20.06.2014 10:58

Da je BiH komplikovana i složena država u to nema sumnje, ali i to da je naša vlast još komplikovanija, najkorumpiranija i najotuđenija od naroda u to nema sumnje. A da si ti Radule odpevao svoje i to stoji. Dolazi vreme kada će klavir da se svira. Dolazi vreme ćorke Rade Radule . Pusti ti BiH, nego ti gledaj kako ćeš se ti spasti iz ovog Bajinog jata.

ODGOVORITE
Name

pemzija

20.06.2014 11:06

Sreća naša da ste ograničeni bar u nečemu,inače bi rezultati vaše vlasti bili još "fenomenalniji"

ODGOVORITE
Name

Тиле

20.06.2014 11:21

Камо среће да је једноставнија, да нема толико ентитета и кантона који наводно служе заштити националних интереса, а заправо их криминални политичари користе за лично богаћење. Ко још увијек мисли да му кантон и ентитет штите некакав интерес, тај је слијеп поред очију. Срећом, поплаве су показале да смо сви ми народи у БиХ и регији једни другима најпречи и да можемо, требамо и морамо живјети једни с другима - томе нас је историја досад сто пута научила.

ODGOVORITE
Name

komplikacije

20.06.2014 11:32

Nije BiH komplikovana toliko koliko je na svim nivoima vodjena nesposobnim ljudima. Dovedite postene ljude na pozicije u vlasti pa vidite onda kakav je napredak moguc..

ODGOVORITE
Name

orginal76

20.06.2014 11:53

Sto se onda ne vratis u rodnu Crnu Goru.

ODGOVORITE
Name

miks

20.06.2014 17:40

Dobro si razradio teoriju haosa Igi

ODGOVORITE
Name

y

20.06.2014 18:12

Pa takva odgovara političarima i komarcima!

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

20.06.2014 21:38

Шта овај Бајин Ђетић паметује, открива давно откривено...Чуј БиХ компликована?! Почео као и Баја ударати по БиХ!!! Умјесто по квантној науци и "теорији хаоса", што му је ужа специјалност...он по нечему с чим нема везе...Али, очигледно да се је добро опарио у политици и треба му још неки мандат... Мало му 10-15 хиљада км мјесечно, заједно са женом помоћницом министра и хтио би још...КО ЖЕЛИ СВЕ ОСТАНЕ БЕЗ ИЧЕГА, требао би да зна овај сујетни Ђетић са два лица и болесном амбицијом!

ODGOVORITE